Olasz ízlés

2002.04.25. 07:58

 
   
   

Legelőször állítólag Amerikában készítettek a motorosok choppereket, és lehet, hogy onnan ered a motorok egyedivé alakításának igénye is. A legtöbb motorkerékpár-kiegészítőt gyártó cég is az Egyesült Államokban működik már sok-sok éve, de úgy tűnik, jobban teszik, ha összekapják magukat. Lassacskán ugyanis a többi kontinens is erőre kap.

Az ázsiai gyártók elsősorban a hatalmas mennyiségek legyártására szakosodtak, ezért áraik is igen barátiak, feltéve, hogy 100-200 darabot rendelünk egyazon termékből. Ezzel szemben az európai tervezők inkább az egyediséget és a minőséget hangsúlyozzák. Így van ezzel az 1978-ban egyszerű motorboltként induló vállalkozás, a De Pretto Moto (DMP), amelyből mára jónevű márka lett. Jelenleg 1200 különböző kiegészítőt kínálnak katalógusukban a japán, amerikai, és európai chopperekhez a különlegesen mart fényszóróktól egészen a bőr nyeregtáskákig.

 
   
   

Akinek pedig nem elég vastag a pénztárcája, hogy motorépítésbe kezdjen, az az amerikai Street Chopper Magazine és a Harley kiegészítőket gyártó J&P Cycles közös játékában egy 24 000 dolláros custom choppert nyerhet augusztusban. A játékban résztvevőknek ezért - állítólag - még elő sem kell fizetniük a magazinra.

A kisorsolásra váró gépet a Hot Match Custom Cycles motorépítő műhely tulajdonosa, Matt Hotch alkotta meg kizárólag a J&P Cycles katalógusából rendelt termékekből. A choppert egyedi vázba szerelt RevTech blokkal, ötsebességes RevTech váltóval, krómozott springervillával, bordásszíjas hátsó meghajtással, Performance Machine fékekkel, 2:2 Radial Slash Cut kipufogódobokkal szerelte az alkotó.

Az építés részleteit, a mester apró trükkjeit a Street Chopper Marazine oldalon olvashatjuk el képekkel illusztrálva.

Ancsa