A várokozásnál is erősebb lesz a Ducati 748

2002.05.07. 13:25

 
   
   

Motoroknál sokszor előfordul, hogy a gyártók bejelentik hogy a legeslegújabb modelljük X lóerős, aztán a komoly fékpadokon megmért teljesítmények a legtöbb esetben alul maradnak a gyártó által közölt adatnál. Lehetne vitatkozni azon, hogy a gyárak a főtengelyen mért adatokat közlik, még a fékpadok sok esetben csak a kuplungra visszaszámolt lóerő mennyiséget jelentik, de a hír lényege egyáltalán nem ez.

Ugyanis az ősszel bemutatásra kerülő új Ducati 748 Testa Stretta erőforrása az előzetes várakozásnál még erősebbre fok sikeredni, mint amivel az olasz cég előzetesen számolt. Az eredeti tervek szerint a jelenleg főtengelyen 106 lóerős 748R blokkjánál egy 10 lóerővel erősebb új hajtóművel kalkuláltak a mérnökök. Úgy tűnik alaposan belenyúltak a jóba, mert az új erőforrás valójában még többet teljesít, az előzetes tesztek szerint 120 !!! lóerő teljesítményt ad le a főtengelyen, amely kb. 110 lóerőt jelent a hátsókeréken.

Ezzel elérheti a 748-as a 4 hengeres utcai hatszázasok teljesítményét, és valószínűleg a 2003-as Szupersport VB-n komoly fejfájást okozhat az egyelőre idén uralkodó japán gyártóknak. Az erőforrás és motor bemutatkozása a müncheni Intermot-on várható.