Ducati egyhengeres, akár feltöltővel

2002.05.08. 13:02

 
   
   

A Ducati híres volt régebben egyhengeres sportgépeiről, de az L2-es blokkok használata során ezek kihaltak. Most azonban megkezdték egy 1 hengeres erőforrás tesztelését, amelyet a cég egy sor új motorkerékpárjába tervez beépíteni, köztük egy feltöltős sportgépbe is.

Carlo di Biagio Ducati főnök elmondta: "Már van egy feltöltős egy hengeres motorunk, amely jelenleg tesztelés alatt áll, és folyamatosan keressük az érdekes megoldásokat új motorok építésénél." Úgy tűnik ez a feltöltő alkalmazásával most sikerült is. A blokk a 90-es évek eleji, lenyűgöző Ducati Supermono versenymotor alaposan átdolgozott és korszerűsített hajtóművére épül. Ezt anno a vízhűtéses 916-os L2-es blokk egyetlen hengerének felhasználásával fejlesztették ki.

Ha gyártásba kerül, egy egész modellsorozat alapeleme lehet az új motor. És ha szerencsések vagyunk, megpillanthatjuk a régóta várt, Pierre Terblanche által tervezett Supermono versenygép újjászületett utcai változatát, amely azt hiszem, sok fanatikus L2-es Ducati rajongó szívét csábítaná el a jelenlegi jelképtől...