Összegyűlt a hazai dragstersport krémje

2002.05.10. 09:27

 
   
   

Tegnap a Harley-Davidson Budapest telephelyén összegyűltek mindazok, akik az elmúlt években szívükön viselték a hazai dragsterversenyzés sorsát. A megbeszélés apropója Peter Bossert Európa bajnok versenyző érkezése, és rajthoz állása július 6-án a kunmadarasi reptéren.

A megjelent dragversenyzők a kunmadarasi versenypálya és a versenyszervezéssel kapcsolatos sérelmeiket panaszolták el. Az egyik legkínosabb momentuma volt a múlt heti versenynek, hogy Erdős Csaba hibátlan, látszólag pályacsúcsot veszélyeztető futamát a berendezés valamilyen misztikus okból kifolyólag nem mérte. A rutinos versenyző már átélt néhány bakit, úgy hogy néhány hajszállal ugyan kevesebbel, de túltette magát a dolgon. Abban viszont egyetértett az összes versenyző és a szervezők is, hogy nagyon kínos lenne, ha Kunmadarason ugyanez a svájci versenyzővel történne meg.

Ígéretet kaptak arra is, hogy rendet teremtenek a startvonal háza táján, és próbaképp ezt már a következő, június 1-i kunmadarasi gyorsulási versenyen bevezetik.

A versenyzők keményen készülnek a megmérettetésre, bár egyenlőre még csak a május 1-i versenyen elszenvedett sebeiket kötözgetik. Erdős Csaba dragsterének dugója már napvilágra és lencsevégre került. A Dragrace versenycsapat Hayabusája szakadár vezérműlánca helyett egy újra vár. A következő verseny május 19-én, vasárnap a Rába Ringen lesz, addigra mindenki menetkész állapotot ígér.