Capirossi ultimátuma a Honda-nak

2002.05.13. 08:59

 
   
   

Loris Capirossi a Gyorsasági Motoros Világbajnokság MotoGP kategóriában induló olasz sztárjának elege lett a hátrányos megkülönbözetésből, és figyelmeztette a Honda-t, hogy jövőre elhagyja a japán márkát, ha nem kap ugyanolyan motort, mint honfitársa Valentino Rossi.

A 28 éves, háromszoros világbajnok Capirossi jelenleg egy kétütemű NSR500 nyergében küzd a Rossi és Ukawa által lovagolt új négyütemű RCV211-esek ellen, tegyük hozzá nem sok eséllyel, látva a MotoGP első 3 futamát. Azonban nem valószínű, hogy a Honda egyenlő feltételeket biztosít majd Rossi-n kívül bármilyen más, főleg nem japán versenyzőnek. Így valószínűleg Capirossi szabad lesz jövőre, és bármelyik más rivális gyártó megkeresheti egy jól hangzó ajánlattal.

Ez akár a Ducati is lehet, amely már 2003-ban bemutatkozik a MotoGP-ben. Ugyanis a Ducati mindenképpen valamelyik olasz csúcsversenyzővel akar bemutatkozni a legnevesebb géposztályban a Desmosedici névre keresztelt V4-es négyütemű motorral hajtott versenygépével. Az olasz pilóta mellett a jelenlegi Superbike világbajnok Troy Bayliss kap majd szerepet a neves márka képviseletében.

Capirossi megjegyezte: "Lehetséges, hogy én és Max Biaggi a Ducati-hoz megyünk, de ez még korántsem biztos. Ha a Honda kiadja az RCV211-est a nem gyári Honda csapatoknak is versenyeztetésre, akkor az a motor valószínűleg a Rossi és Ukawa által idén használt gép lesz. Akárhol is versenyzek jövőre, annak gyári versenycsapatnak kell lennie. Ha a Honda-nál maradok, akkor viszont ugyanolyan motort szeretnék kapni, mint amilyet Rossi használ, vagy el kell hagynom a márkát."