Reynolds replika GSX-R 1000

2002.05.15. 11:22

 
   
   

A Suzuki Crescent Racing Team, amely az angol Superbike bajnokság legütőképesebb motorjait varázsolja a versenyzők alá, most egy korlátozott példányszámú replika megjelentetését tervezi utcára, amely John Reynolds GSX-R 1000-es gépére hasonlít majd sok mindenben. Az árában is, amely 5 millió forintnak megfelelő összeg körül alakul.

12 darabot szándékoznak mindössze építeni a motorból, és az első példányt a Crescent Suzuki Performance Centre avatásakor szándékoznak átadni leendő tulajdonosának. A futómű Öhlins, a fékek Brembo, a kipufogó és motoralkatrészek Yoshimura alkotóelemekből állnak, csakúgy, mint Reynolds versenymotorján. A leendő tulajdonos saját maga döntheti el, hogy milyen messzire merészkedik majd a teljesítmény fokozás létráján. A cég ígérete szerint nemcsak a felső fordulatszám tartományban áll rendelkezésre jelentősen nagyobb teljesítmény, hanem az alsó és középső tartományokban is.

A Crescent főnöke elmondta, hogy mindig kritikus pont egy versenygépből utcai replikát faragni, mivel a használhatóság, a vezethetőség, és a praktikusság utcán legalább olyan fontos, mint a lóerők száma. Hozzátette még, hogy nem mennek el olyan messzire a teljesítményfokozásban, mint amit a szabályok megengednének, mivel bárki, aki vezetett már Suziki GSX-R 1000-est az jól tudja, hogy a motornak már alapból is rengeteg ereje van.

A súlycsökkentés az egyik fontos eleme lesz a tuningnak, valamint a Reynolds gépével teljesen megegyező fényezés, beleértve az 1-es bajnoki rajtszámot is. Azonban a gép semmiképpen nem egy szériamotor lesz néhány jól csillogó extrával, hanem egy komoly, feljavított GSX-R 1000. A cég filozófiája szerint szeretne visszaadni valamit a csapatot támogató Suzuki szurkolóknak.