Man szigeti versenyek teljes erőbedobással

2002.05.17. 09:54

 
   
   

Lassan közeleg május vége, június első hete, amely több évtizede egyet jelent a Man szigeti TT versenyekkel Angliában. A hangulat mindenképpen egyedi, nem igazán hasonlítható semmi más rendezvényhez sem. Ugyanis a pálya maga nem más, mint a Man szigetet körülvevő jó minőségű út.

Tavaly sajnos az angolokat sújtó száj és körömfájás járvány miatt elmaradt a nagy esemény, amelyre példa bizony nem igen akadt a versenyek történetében. Ezért aztán a szervezők idénre a lehető legnagyobb felhajtást ígérnek. A versenyzők száma az előzetes jelentkezések alapján minden eddiginél nagyobb, és egy csomó partit rendeznek majd mindenfelé, hogy a tavalyi csalódottság nyomait kitöröljék az odalátogatók emlékezetéből.

Nagyon fontos a szigetre jutás szempontjából az előzetes komphely foglalás, persze a szállás mellett. A járatok Heysham, Liverpool, Belfast és Dublin kikötőiből indulnak a szigetre. A Man Steam Packet Company egy szupergyors komphajót is üzemeltet majd a versenyek két hete alatt. Helyfoglalás a társaság weboldalán keresztül lehetséges. Akik repülővel szeretnék megtenni az utat, azoknak a British European kínál speciális utazási lehetőséget, mindössze 69 Font-ért, amellyel Angliából kelhetünk át Man szigetére.