Buell túragép Firebolt alapokra

2002.05.17. 08:50

 
   
    Firebolt XB9-R

A Buell idén nyáron bocsátja ki forradalmian új Firebolt XB9-R sportmotorjának alapjaira épített legújabb túramotorját. Az új motor jelenleg a végső tesztfázis utolsó köreit futja a versenypályákon, és a Milwaukee gyárat övező közutakon. Az új motor osztozik majd a Firebolt alkatrészeinek nagy részén, de a futóműve sokkal lágyabb lesz, valamint nagyobb szélvédelmet biztosít a túra idomzat.

A tervezők a Firebolt spártai ülését egy sokkal komfortosabbra cserélik, és az utas egy normálisan használható ülőalkalmatosságot kap végre. A kormánypozíciója sokkalta kevésbé lesz radikális az újdonságnak, mivel a lefelé álló kormánycsutkákat lecserélik egyenes, egybe kormányra. A 984 köbcentis V2-es motor valószínűleg nem változik, mivel már eddig is híres volt jó nyomatékáról alacsony fordulatszám mellett, ami kitűnő túrázáshoz.

Az új motor bemutatása idén júliusban várható, amikor az anyacég (Harley-Davidson) is bemutatja 100. születésnapjára kihozott speciális modell sorozatát, bár a Buell esetleg elhalaszthatja ezt, azonban ez semmit sem fog levonni a szülinapi események értékéből.