A híres brit motormárka újjászülethet

2002.05.23. 09:55

 
   
   

A Matchless-t, amely az egyik leghíresebb név a brit motorkerékpározás történetében, nemrég eladták, és úgy tűnik drámai visszatérésre készül a Gyorsasági Motoros Világbajnokság MotoGP géposztályában. A Matchless nevet Martin Wilding, aki a MotoGP angliai ügynöke, vásárolta fel egy meg nem határozott, de állítólag igen jelentős összegért.

A korábbi tulajdonos, Les Harris, aki utcai Matchless motorokat épített 1987 és 1991 között elmondta: "Eladtam a aMatchless-t, de mindössze annyit mondhatok, igen ambiciózus tervek vannak vele kapcsolatosan". Wilding, akit a GP tulajdonos Dorna foglalkoztatt, hogy emelje a széria ázsióját Angliában hozzátette: "Két hónapon belül olyan helyzetben kell lennünk, hogy egy nyilatkozatot tegyünk közzé további terveinkről". További források szerint még 3 másik cég áll az üzlet mögött, különféle országokból. A vásárlók közt egy nagyobb olajcég, és a leendő motortervező személyében egy svájci cég áll.

Szándékuk szerint először versenyeznének pár évet, majd később utcai motorokat építenének. A Matchless fénykorát az 1940-es és az 50-es években élte, és az AJS megvásárlása után Les Graham révén megszerezték az akkor induló 500-as világbajnokág első bajnoki címét is 1949-ben.