Piaggio a motortolvajok ellen

2002.05.24. 16:12

 
   
   

Nem csak kis hazánkban lopnak el minden mozdítható, és gyengén védett két- és négykerekűt az utcákról. A téma egyik őshazája Olaszország, és már elég régóta folyik ott ez a fajta áldatlan gyakorlat. Úgy tűnik végre a gyártók is kezdik megelégelni ezt, vagyis rájöttek, hogy ha valakitől ellopnak egy motort, nem biztos hogy vesz egy másikat, és nem biztos hogy megint ugyanattól a gyártótól veszi meg kétkerekűjét.

A Piaggio konszern úgy döntött megtartja vásárlóit, illetve azoknak járműveit, mert ezzel jobban jár, ezért a motor tolvajok elleni küzdelem élére állt. Az olasz konszern minden általa gyártott Piaggio, Gilera és Vespa robogót felszereli egy Datatag elektronikus adatgyűjtő berendezéssel. A rendszerbe tartozó sorozatszám és indításgátló transzponderei a futószalagon kerülnek beépítésre, és a részleteket tartalmazó adatbázist igen szigorúan kezelik.

Ezek segítségével bármelyik márkakereskedőnél ellenőrizhető lesz egy robogó életútja, illetve jogos tulajdonosa. A szolgáltatás mindössze 8000 forint körüli összegbe fog kerülni, amely csak az adminisztrációs költségek fedezése miatt kerül felszámításra.