A Rakétaember 500 km/h feletti sebességet célozza

2002.05.24. 08:55

 
   
   

Régóta nem lehetett hallani Richard "Rocketman" Brown-ról, aki a motorkerékpárral elért legnagyobb sebesség rekordját tartja Angliában. Most azonban arra készül, hogy a leggyorsabb motoros legyen a világon. Szeretné ugyanis a címet visszahódítani az amerikai Dave Campos-tól, aki 12 évvel ezelőtt érte el, és tartja azóta is Harley-Davidson meghajtású kétkerekűjével a 322 mph, azaz 518 km/h világrekordot.

Az angol állítása szerint képes megdönteni a jelenlegi csúcsot, és most Dél-Afrikában készül fel, hogy 2003-ban visszavegye azt, ami szerinte hozzátartozik. Egy korábbi kísérletében a brit mérnök egy 600 lóerős, rakéta meghajtású motorral próbálkozott, amivel az első futásra elérte a 365 mph, azaz 587 km/h sebességet, de a szabályokban előírt második futást már nem tudta teljesíteni a megadott időn belül, így az a rekord nem volt hitelesíttethető.

A Rakétaembernek komoly tapasztalatai vannak a rakétákkal kapcsolatosan, mivel egy másik projekt keretében az elsők között akar lenni, mint amatőr, aki sikeresen bocsát fel rakétát a világűrbe.