Aprilia Tuono májustól a boltokban

2002.05.30. 16:39

 
   
   

Az MCN szerkesztői már olyan szerencsések voltak, hogy a piacra kerülése előtt kipróbálhattak az Aprilia meglehetősen egyedi formavilágú naked bike-ját, a Tuono-t.

Az első benyomásaik alapján a Tuono az olaszok jól bevált 1000 köbcentis V2-es motorjuk 130 lóerős változatával kerül majd piacra, amely az egyik legjobb kezelhetőséget biztosító, szériagyártású vázba került beépítésre. Előre 43 mm átmérőjű, fordított Öhlins teleszkópvillák, hátra Öhlins rugóstag kerül. Az első fékek Brembo gyártmányúak, míg az alumínium kerekek az OZ Racing-től kerülnek a motorra.

Az első ember, aki a gyáriakon kívül mehetett a motorral elmondta: "Kanyargós hegyi utakon a Tuono kiváló. Széles kormányával sokkal nagyobb erő átvitelével lehet a motort a kanyarokba bekormányozni, és úgy dobható az egyik oldaláról a másikra mint egy enduró motor. A kanyarokból történő kigyorsítás sokkal finomabb és erőteljesebb, mint az RSV Mille R esetében, így ez a tulajdonsága sokkal könnyebben vezethetővé teszi a motort." A tesztelő egyetlen kritikai észrevétele a fékekkel volt kapcsolatos, miszerint azok kevés visszajelzéssel rendelkeznek a fékhatás kezdetekor, és később pedig túlságosan erősek utcai használatra. A Tuono május hónapban kerül a boltokba, hazánkba érkezéséről nincs konkrét információnk.