Hiánycikk a Triumph ünnepi vörös színű modellje

2002.05.30. 10:10

 
   
   

A tűz, amely végigsöpört a Triumph Hinckley-ben lévő üzemében azt jelenti, hogy a képen látható vörös színű Daytona 955i Centennial modellje az egyik legritkább típus lett, amit valaha is gyártottak az angol cégnél. A március 15-i katasztrófa előtt éppen hogy csak megkezdték a korlátozott példányszámban előállítandó, évfordulós modellek gyártását, de mindössze egy tucatnyi ilyen motort sikerült legyártani, mielőtt a gyár romhalmazzá vált volna.

A cég jelenleg a 2003-as modellek gyártására koncentrál, amikor a termelés menete a normális szintre áll majd vissza, így ezek a speciális gépek megmaradnak ritkaságnak. A leglenyűgözőbb a vörös színben pompázó 955i Daytona, a maga egyoldalas hátsó lengővillájával, és a zöld színű Centennial modellnél is nagyobb különlegességével.

A zöld színből 200 darab készült, és eredetileg a vörösből is ugyanennyi darab legyártását tervezték. Azonban mindössze néhány tucat készülhetett csak el, amelyből fellelni egy-egy darabot a Triumph kereskedőknél igazi ritkaság számba megy, valószínűleg a gyűjtők azonnal lecsapnak a néhány elkészült darabra.