Max Biaggi replika Angliából

2002.06.04. 13:18

 
   
   

Az angolok rajonganak a versenymotorokról készült utcai replikákért. Az elmúlt időszak folyamán megfigyelhettük a különféle Yamaha, Suzuki, Honda, Ducati átalakításokat, melyeknek leginkább csak a fényezése, de sok esetben műszaki tartalma is próbál a mintakép szintjéhez hasonlítani. Azonban most az egyik legsikeresebb angol versenymotor építő, a többszörös TT győztes V&M cég szándékozik kibocsátani egy Max Biaggi MotoGP replikát.

A cég főnöke elmondta, mindössze hetekre vannak attól, hogy befejezzék a munkát a replika idomzat csomagjával, amely állítása szerint szinte teljesen megegyezik majd a GP motorok legújabb generációjáéval, és bármelyik 2002-es Yamaha R1 utcai gépre felszerelhető lesz mindenféle illeszkedési probléma nélkül. Az idomzat csomag mellett természetesen a V&M egész tuning kínálata igénybe vehető, amely nem kevés elemet tartalmaz, ha figyelembe vesszük azt, hogy a cég évek óta bajnokság élvonalába tartozó Yamaha-kat épít a Supersport-tól kezdve a Superbike kategóriáig.

Mindössze a leendő tulajdonos elhatározásától és pénztárcájától függ, milyen szintű tuningot kíván a gépébe szereltetni. A cég főnöke szerint az ő dolguk csupán annyi, hogy hagyják az embereket valami speciálisat akarni, valami igazán trükköset. Azután a V&M majd megvalósítja ezt nekik, persze az egyedi igények egyedi árazásra számíthatnak. Ezzel kapcsolatosan elmondták, hogy egyelőre még nincsenek áraik a replikával és felszerelésével kapcsolatosan, de versenyképes és értékarányos árakat szeretnének kialakítani. A teljes replika és egyéb tuning kínálat az őszi nagy brit motorkiállításra, az NEC Show-ra készül el.