A Pokol Angyalai beperlik a kanadai kormányt

2002.06.10. 14:37

 
   
   

A Hell's Angels tagjai inkább arról voltak hírhedtek, hogy távol tartják magukat a törvénytől, még azok végrehajtásában sem jeleskedtek általában. Azonban a kanadai Angyalok közül most Donny Petersen a törvényeket kihasználva perli Kanada Ontario államát.

Petersen-t kinevezték egy bizottságba, amelynek feladata, hogy kiértékelje a tanulóidejét a képzési programban résztvevő szerelőtanulóknak, majd ezután a többi tag által a bizottság elnökének jelölték. Miután Petersen a Pokol Angyalinak Toronto-i kongresszusának a szóvivője volt, kapott egy levelet, amelyben közölték vele, hogy a kinevezését visszavonták.

Ezt Peterson nem hagyta annyiban, és bírósági eljárást kezdeményezett, hogy megerősítést nyerjen azon alkotmányos joga, amely a szabad szervezkedést garantálja. Ugyanis állítása szerint ez sérült, amikor menesztették egy kormánybizottságból, amiért tagja egy motoros klubnak. Ontario kormányának a bíróságon áll szándékában tisztázni az ügyet. Azonban nem csak Petersen volt az, akinek meggyűlt a baja a Toronto-i Hell's Angels Kongresszus után. Toronto polgármesterét is támadások érték, amiért nyilvánosan üdvözölte az Angyalokat az esemény alkalmából.