Megújul a Sachs kis sportgépe

2002.06.14. 09:14

 
   
   

A német Sachs cég, amely lépésről lépésre alakítja ki modellpalettáját, egy alapos vérfrissítést hajtott végre kis, könnyű sportgépén, a Sachs XTC 125-ösön. A modellt korábban egy 125 köbcentis, kétütemű, katalizátorral ellátott blokk hajtotta. Most a frissítés során főleg ez a szerkezeti eleme változott meg a kis sportgépnek, ugyanis egy egyhengeres, négyütemű, 125 köbcentis erőforrás váltja fel a régi blokkot.

Az elsődleges ok nyilvánvalóan a kisebb környezet szennyezés, másodsorban pedig az alacsonyabb fenntartási költségek és a fogyasztás. További változás még a motoron az új színek bevezetése, valamint egyéb apró kozmetikai korrekciók az idomzaton. A szériagyártás első darabjai júniusban már megvásárolhatóak Európa számos országában kb. 1.3-1.4 millió forintnak megfelelő árért. Igaz kis hazánkban egyelőre még nem tehetik ezt meg, mivel nem forgalmazzák itthon a típust.

A Sachs neve nem cseng rosszul még ma sem a motorosok fülében, bár nyilván virágkorát jó pár évtizeddel ezelőtt élte át a gyár. Azonban most komolyan gondolják a motorgyártás ismételt felvirágoztatását, mivel a piac évről évre bővül. A német gyártó egyébként világszerte importőröket keress termékei forgalmazásához, a honi vállalkozó kedvűek itt kaphatnak bővebb információt az üzleti feltételekről.