Dragverseny Shakespeare városában

2002.06.26. 11:08

 
   
   

Anglia adott otthont a 2002-es európai super twin bajnokság harmadik fordulójának. Három európai ország kilenc csapata utazott el a Shakespeare szülővárosához egészen közel eső Avon versenypályára, Stratfordba. Ahhoz, hogy valaki el tudja képzelni, előbb látni kellene a helyet. Ennek a pályának olyan kisugárzása van, hogy ezen a futamon mindenki a legjobbat tudta kihozni magából. Kilencből összesen öt versenyző jutott be a nyolcaddöntőbe, mégis úgy érzem, Gerd Caspari tette meg a legnagyobb lépést. Ő ugyanis egy teljesen új motort épített az elmúlt tél folyamán, és ezelőtt még sosem tudta megtenni a negyedmérföldet kilenc másodperc alatt. Számára nagy előrelépés volt, hogy most 8,6 másodperces időt futott a kvalifikáció első futamában. Gratulálunk a legalacsonyabb költségvetéssel dolgozó csapatnak, akik Németországból érkeztek. Akárcsak Drachtenben, most is úgy alakult, hogy a német Klaus-Peter Weimar és Günther Sohn futotta a döntő futamot. Günther folyamatosan 5,3- vagy 5,4 másodperces futamokat ment ezen a hétvégén, és végül ezzel az eredménnyel meg is verte Klaus-Petert az utolsó körben. Klaus-Peter ugyan itt még mindig a régi, átalakított gépén versenyzett, de azt ígérte, Hockenheimre már elkészül vadonatúj durranásával. Kíváncsian várjuk!

Ez a hétvége nem kedvezett Jörg Süßdorfnak, aki három láncot szakított el, minden alkalommal közvetlenül a gumiégetés után. Persze mindenki tudja, hogy ennyivel nem adja fel, Luckauba egy csomó tartalék lánccal érkezik majd.

 
   
   

Harry van Schie az egyike a három új csapatnak, akik újoncként versenyeznek. Kilenc másodperc körüli idejével a kezdők között még versenyben maradt. Axel Seifert, aki tavaly megnyerte ezt a versenyt, a 8,7 másodperces idővel megdöntötte saját rekordját, de a német Cord Albers 2680 ccm-es gépével kiejtette őt a negyeddöntőben. Cord sokat szerelgetett a boxban, mert folyamatosan váltóproblémákkal küzdött, de a szervezők most már tudják, hogy minél jobb a pálya, annál jobbak a motorok is. Cord nyolc másodperc körüli időt futott, de egész biztos van még erő abban a masinában. A hangja legalábbis arra utal, hogy brutális energia gyűlt ott össze.

Ezen a hétvégén csak Harley-Davidson alapú top gas motorok gyűltek össze, de remélhetőleg a következő versenyen újra eljönnek a Ducatik, Jawák és a Goddenek is.

Persze nem csak a motorokról szólt ez a hétvége, hanem a vadonatúj Top Gas öltözékek is bemutatkoztak. A legnagyobb sikert a speciálisan kialakított tob Gas zoknik aratták, amelyek két méretben kaphatók.

Az Európa bajnokság következő futama július 19-21. között kerül megrendezésre a németországi Luckauban. El ne mulasszátok!