Verseny egészen éjfélig

2002.06.13. 09:10

 
   
   

Igen érdekes hosszú távú gyorsasági versenyről szereztünk tudomást, persze nem a Magyarországon található pálya üzemeltetőinek a jóvoltából. Nos most, hogy két magyar versenyző - Bitter Sándor és Végh Jana - állandó résztvevője a Hosszú távú Gyorsasági VB-nek, talán nagyobb érdeklődésre tarthat számon ez a nálunk rendezendő, hasonló jellegű esemény is. Persze ez főleg amatőr motorosok részére van kiírva, így vállalkozó kedvű olvasóink akár saját maguk is benevezhetnek a versenyre, ha sikerül egy csapatot összehozniuk.

Az eseményt az egyik legnagyobb osztrák motoros website, az 1000PS.at szervezi és támogatja. A neve (1000 kilometres till midnight - 1000 kilométer éjfélig) mindent elmond szinte. Lényeg, hogy 2 vagy 3 emberből álló csapatnak kell teljesítenie a 17 órakor induló versenyt, amely egészen éjfélig tart majd, és ez alatt várhatóan 1000 kilométernél is többet tesznek meg a versenyzők.

A start természetesen Le Mans-i rendszerű, a pálya szélén álló motorokat az átellenes oldalról egy gyors sprinttel kell megközelíteni, majd rápattanni és beindítva azt távozni a starthelyről. Az eseménynek a Sárvár közelében található Pannonia Ring ad otthont július 4. és 6. között. Nevezési díj 300 Euró. Azonban 7000 Eurónak megfelelő pénzdíj kerül kiosztásra a végén az amatőr versenyzők közt, és a szervezők ígérete szerint az éjféli beérkezés után reggelig tartó ereszd-el-a-hajam buli lesz minden résztvevő számára. A további részletekről (németül) errefelé lehet tájékozódni.