Újabb sorozat Valentino Rossi replika

2002.06.13. 16:12

 
   
   

A Honda kiadta a korlátozott darabszámban gyártandó CBR 600F Sport Rossi replika egy második változatát, amely Valentino Rossi 2001-es világbajnoki győzelmének tiszteletére készült el. Az új variációt a CBR 600F Sport Champion Special elnevezéssel különbözteti meg a gyártó a korábbi replikától, amelytől viszont műszaki tartalmában semmiben sem tér el, technikai részleteiben teljesen megegyezik a 2001-es korlátozott példányszámban kiadott Rossi replikával.

Az eltérés mindössze néhány kisebb grafikai elemben található meg, főleg olyan szponzori matricákban, amelyek Rossi 2001-es NSR 500-as gépén megtalálhatóak voltak. Ilyen például alul az idomzaton a Repsol matrica, vagy a mostantól fekete Honda szárnyba integrált kék 46-os rajtszám. Ha lehet mondani, ezzel a kis grafikai módosításokkal még ütősebben néz ki az egész gép.

A Honda döntése szerint 2000 darab módosított Rossi replika készül az idei évben, ami néhány vásárlót talán elkeseredéssel tölt el, mikor azt hihette tavaly, hogy a korlátozott példányszámban kiadott replika motorjából nem lát még többet az utcákon. De hát a Honda is egy üzleti vállalkozás, és Rossi nevével tulajdonképpen szinte mindent el lehet most adni, amellett hogy a CBR 600F Sport egyébként is egy jó motor. Magyarországi forgalmazásáról a legújabb Rossi replikának egyelőre nincs konkrét információnk.