Rekordgyanús törvényszegés

2002.06.18. 12:38

 
   
   

Egy angol motoros egyenesen a börtönbe kerülhetett volna, miután közel 250 km/h-ás (bemért radarpisztollyal!) tempónál sikerült lefényképeznie őt a rend derék őreinek Cardiff külterületén. Lee Beddis-t akkor kapták le, amikor elszakított egy parkoló járőrautó mellett motorján, méghozzá olyan gyorsan, hogy a benne ülő tisztek érezték a léglökést.

Az egyik rendőr a Cardiff-i városi bíróságon elmondta, hogy ő bizony már 25 éve nyomja a szakmát, de még soha nem látott ekkora sebességet a műszer kijelzőjén. Az autó valósággal beleremegett, amikor a motor elment mellette. A bíróság feljegyezte, hogy Beddis bemért sebessége a valaha volt legnagyobb, amelyet sebességellenőrző műszer kamerája készített a brit utakon.

Azonban az ámokfutót mindössze 180 óra közmunkára, 12 hónapos jogosítvány bevonásra, valamint 10.000 forintnyi pénzbüntetésre ítélték mindössze. A bíró azért volt hozzá ilyen könyörületes, mert az úriember azzal védekezett, elkerülvén ezzel a börtönbüntetést, hogy egy 9 éves gyermeket kell eltartania. Legközelebb mindenki tegyen pár gyerekről képet a jogosítványa mellé, jól jöhet még valamikor_