Teljesen megújul a Triumph 600-as sportmotorja

2002.06.18. 10:35

 
   
   

A sajtóban, a klubokban és mindenhol már jó ideje mondogatják a Briteknél, hogy jön, közeleg, nagyon jó lesz, meg miegymás. Magáról az angolok középkategóriás büszkeségéről, a Triumph TT600-ról van szó, amelynek modellváltása nagyon közel van. Olyannyira, hogy "kiszivárogtak" az első fotók is az utódról.

Az újdonság neve várhatóan Daytona 600 lesz, a mely utal a nagytestvér Daytona 955i-re. Azonban ennél jóval többet kell nyújtania, mert az ezres gép inkább a hétköznapi buszok számát gyarapítja, mint sem a világbajnokságban esélyekkel indítható vérbeli sportmotorok körét. Már pedig a tűzvész után lassan újjáépülő Triumph gyár szeretne részt venni új sportgépével a Szupersport VB küzdelmeiben.

 
   
   

Sokan az első fotókat látva a Yamaha R6-osához hasonlították, annyira éles, sportos vonalakat rajzoltak a tervezők. Igaz a vélemények megoszlanak, főleg a tank merész formáját érték olvasói kritikák. Az biztos, hogy ezzel a formával inkább a sportmotorok felé nyit a gyártó, és a TT600 jelenlegi verziója valószínűleg megmarad a sporttúrás gépeket kedvelők népes táborának. Műszaki részletekkel később jelentkezünk.