Megvásárolható a Furia

2002.06.25. 16:11

 
   
   

Közel 4 millió forintos áron lehet hozzájutni a kézzel készített Moto Guzzi Furia-hoz, de sokak számára minden bizonnyal megéri ezen az áron megvenni egy olyan motort, amely után egészen biztos, hogy mindenki megfordul az utcán. A Furia nem széria Guzzi, hanem egy olasz Guzzi specialista cég, a Ghezzi & Brian műalkotása.

A gépet először a 2001-es Milánói motorkiállításon láthattuk, ahol igen sikeres volt a bemutatkozása. Az újdonság most került szériagyártásba, természetesen az összeszerelése kézi munkával történik. Az 1064 köbcentis 90 fokos, keresztben álló V motor és a benzinbefecskendező rendszer a Moto Guzzi V11 Sport modellből származik, de minden más, beleértve még az acélvázat is, egyedileg, és nagyrészt kézi munkával készül. Az első fék igen érdekes, egy az első kerék peremére szerelt hatalmas, egyetlen 420 milliméter átmérőjű féktárcsából, és a hozzá illeszkedő 4 dugattyús féknyeregből áll. A futómű első teleszkópjai a neves olasz Paioli cégtől érkeznek, hátulra a nem kevésbé híres Öhlins mono rugóstagja kerül.

 
   
   

A motor súlya 185 kilogramm, végsebessége 220 km/h, amely elég tisztességes egy csupasz motorhoz képest. A kerekeket az OZ gyár szállítja. Egyelőre narancs és ezüst-kék kombinációban vásárolható meg a bicaj, azonban a gyár külön kérésre bármilyen színkombinációt felvállal. A hazai forgalmazásáról nem tudunk. A Furia mellett a Guzzi specialista készít egy félidomos sportváltozatot is a saját ízlése szerint, Super Twin 1100 elnevezéssel. Ennek ára 4.3 milló forint körül lehet. Itt a kipufogók elvezetése az ülés alatt történik, és előre két hagyományos féktárcsával szerelt fékrendszert kap a motor. Bővebb információ a gyártó weboldalán található a spéci Guzzi-król.