A dánok és a banditák

2002.06.27. 11:41

 
   
   

A Hells Angels és a Bandidos motoros bandáknak az egész világon, minden nagyobb városban vannak tagszervezeteik. A közös jellemzőjük, hogy általában mindenhol kisebb-nagyobb harcban állnak egymással. Most a dán rendőrség készülhet fel egy kemény menetre egy új, törvényen kívüli motoros banda ellen, amelynek számlájára írható több fegyveres rablás, zsarolás, és széleskörű droghálózat üzemeltetése.

A "Nemzetközi Klub" néven emlegetett banda tagjai közül sokan bűnözők, bár menedékjogot kérőknek tűntetik fel magukat. A bűncselekményeik nagyobb részét a Koppenhágai főváros és környékén követik el. Azonban a városi rendőrség attól fél, hogy a gyorsan növekvő új banda problémákat okozhat a régóta vezető szerepet játszó Hells Angels és Bandidos csoportosulásokkal szemben.

A bandák közt meglévő erőegyensúly könnyen felborulhat, amely véres leszámolásokhoz vezet. A két legerősebb motoros banda közti feszültség az utóbbi időben csökkent, miután a 90-es évek elején a 2 halálos áldozatot is követelő erőszakhullám lecsillapodott. Azonban a rendőrök szerint az erőegyensúly megbomlása, és az új szereplő belépése miatt elég lehet egy szikra, és máris bekövetkezhetnek az újabb véres összecsapások.