Kisebb méretben, de hasonló fényezéssel

2002.06.28. 11:10

 
   
   

Bár az idei MotoGP szezonban nem villognak annyira a kétütemű gépek, a Yamaha nem hagyhatta ki a MotoGP francia sztárjának, Olivier Jacque-nak a Yamaha YZR500 versenygépéről mintázott robogó replika kiadását. A Yamaha gyár nagyon erős pozíciókkal és saját gyártósorral rendelkezik a francia piacon, ezért egy francia sztár versenyző nem maradhatott utcai hasonmás nélkül.

Az alapot a Yamaga Aerox robogó jól bevált technikája adta, amelyen szerkezetileg nem módosítottak. A keresztelőn a vízhűtéses, kétütemű robi az Aerox Tech 3 nevet kapta, utalva Jacque jelenlegi csapatára. A fényezése szinte teljesen megegyezik versenygépének színeivel, és pont ez a lényeg benne, mert a kék-sárga alapokra felhelyezett rengeteg szponzori matrica iszonyat jól mutat, garantált a GP érzés. A verseny stílust tovább fokozzák a verseny betöltőt imitáló tanksapka fedél, szénszálas kinézetű műszerfalborítás és hátsó utaskapaszkodó. A 190 mm-es első és hátsó tárcsafék jó hatásfokát már ismerhetjük az Aerox család korábbi tagjairól. A 13 colos nagy kerekek könnyedén nyelik el a huplikat a pocsék utakon is.

Az 50-es vízhűtéses motor mindenféle környezetvédelmi előírás miatt csak 3.7 lóerős, de ezt ügyes kezek könnyedén feljebb pumpálhatják. Arról nincs információnk, hogy a Yamaha nálunk is forgalmazza-e majd a Jacque replikát (mint ahogy a Max Biaggit teszi), de ha emellett dönt, ára 550.000 forint körül alakul. Ezek után nincs más hátra, mint ami OJ motorján és robogó replikájának oldalán is olvasható: GO!!!!!!!!!!!!!!!