Talmácsi Gábor újra a világbajnoki mezőnyben!

2002.07.01. 13:01

 
   
   

A Katalán Nagydíjon már sokan siratták Talma idei Gyorsasági Motoros Világbajnoki szereplésének folytatását, ugyanis Talmácsi Gábor otthagyta az olasz Italjet Racing Service csapatát, és már nem indult a Barcelona-i futamon sem. Ezen nincs mit csodálkozni, mivel az olaszok által Talma számára biztosított motor totálisan versenyképtelennek bizonyult.

Két héttel ezelőtt még az a szóbeszéd járta, hogy a szintén olasz Bossini Sterilgarda Racing csapatába kerülhet be Talma, de ez úgy tűnik teljesen kacsának bizonyult, mivel a törött lábú Sabbatani-t a szintén olasz Scalvini helyettesíti ismételten. Talmácsit az Italjet Racing Service-nél már a múltkori versenyen az angol Leon Camier helyettesítette, aki mindössze 15 éves, azonban az Italjet-tel ő sem ment sokra 2 héttel ezelőtt. A brit fiú a Holland Nagydíjon is az Italjet színeiben indul, így Gábor távozása az Italjet-től véglegesnek tekinthető. Nos a MotoGP hivatalos oldalán található információ szerint Talmácsi az Asseni Nagydíjon a német PEV SPALT Moto ADAC Sachsen (aaah nem hosszú csapatnév) csapatában fog versenyezni, legalábbis ezen a hétvégén.

Az oldal igen nagy szenzációként harangozza be Talmácsi visszatérését, ami azt jelzi, hogy Gábornak sajnos korántsem biztos a jövője az idei VB mezőnyben. A jó hír sajnos csak időleges, mivel Talma megbízása csak erre a hétvégére szól, mivel a német csapat mindkét versenyzője, Jarno Müller, és Klaus Nöhles sérülés miatt harcképtelen. A magyar fiú versenytársa a csapatban a japán Shuhei Aoyama lesz, aki szintén helyettesítési feladatokat lát el. Ő korábban a Japán Nagydíjon, mint szabadkártyás pilóta rajthoz állhatott már, és egy értékes 6. helyet sikerült megszereznie a hazai pályán. Tóth Imi csapattársa, a jó nevű japán Nobby Ueda is immáron a második versenyéről hiányzik sérülése miatt, őt az olasz Fabrizio Lai próbálja pótolni.