Talmácsi Gábor beugróként remekel

2002.07.01. 14:30

 
   
   

Talmácsi úgy tűnik, meghálálja a németek belé vetett bizalmát, mert az idényben nem látott eredményességgel teljesítette az edzéseket. A csütörtöki (Assenben csütörtök és péntek az edzésnapok egyedülálló módon, a helyi hagyományoknak megfelelően, a versenyek szombaton kerülnek megrendezésre!) szabadedzésen 14., az időmérőn 20., a pénteki szabadedzésen 8., míg a második időmérőn 16. legjobb időt érte el. A második időmérőn esett az eső, így tovább már nem tudott volna javítani korábbi rajtpozícióján, ezzel holnap a 20. kockából, az ötödik sor végéről startolhat Talma.

A másik magyar, Tóth Imi, a 28. helyről indulhat a 35 fős mezőnyben. Megjegyzendő, hogy Talma korábbi csapattársa, Stefano Perugini nem tudta magát kvalifikálni a 107%-os szabály miatt, mivel az első időmérőn nem tudott értékelhető eredményt elérni, a másodikon pedig az időjárás miatt nem volt képes az adott határon belül motorozni.

 
   
   

A "nagyoknál" Daniel Pedrosa ment az első időmérőn a leggyorsabban, de mindössze 3 tized az előnye a Safilo Oxyido Race Team két pilótája, Cecchinello, és De Angelis előtt. Meglepetésre a finn Mika Kallio az első sorba tudta magát bemotorozni, életében először a negyedik startkockát szerezte meg. A bajnoki tabellát vezető Manuel Poggiali csak a hatodik leggyorsabb tudott lenni, előtte az 5. helyen Arnaud Vincent áll, mögötte Rodriguez és Steve Jenkner tölti ki a második rajtsort. Az első időmérő edzés is esővel kezdődött, aztán a pálya felszáradt, és kialakult már csütörtökön a végső rajtsorrend, mivel a pénteki edzésen folyamatosan vizes volt a pálya aszfaltja, így senki sem reménykedhetett az előző napinál jobb időeredmény elérésében. Így a versenyzők ma csak a vizes pályához való beállításokat tesztelhették csak.

Talmácsi remélhetőleg jól alkalmazkodik majd a cseppfolyós környezethez, mivel ez neki előnyt jelenthet a holnapi versenyek során, így mondjunk egy esőváró imát az érdekében.