Egy egész hét, csak a Ducatisokért

2002.07.03. 11:12

 
   
   

Reméljük Magyarországról is volt olyan szerencsés Ducati tulajdonos, aki részt vehetett a 2002-es World Ducati Week-en, amely minden eddigi méreteket felülmúló rendezvénye volt az olasz motorgyártónak. A kétévente megrendezett hepeningre több mint 30.000 ember látogatott el Európa különféle országaiból, és az Egyesült Államokból. Az eseménynek Misano és annak híres versenypályája adott otthont.

A Ducati tulajdonosokat először a show történelmében kerek egy egész hétre látta vendégül az olasz gyártó június 14-e és 20-a között. A Ducati rengeteg programmal várta megszállott rajongóit. Természetesen jelen voltak a márka nagynevű versenyzői, úgymint Troy Bayliss, Neil Hodgson, James Toseland, Ruben Xaus és Ben Bostrom. De ott volt a korábbi F1-es világbajnok Damon Hill, aki anno motorversenyzőként kezdte pályafutását, és számos verseny megnyerése után ült át 4 kerékre a kettőről.

 
   
   

A gyár olyan látványossággal kedveskedett vendégeinek, mint a jövőre a MotoGP-ben indítandó Desmosedici V4-es prototípus kiállítása. Ezt a motort idén először láthatta a publikum testközelből.

Külön standot kapott a Ducati People válogatás 2003-ra. A Ducati évek óta igazi Ducati tulajok közül válogat a cég következő évi reklámkampányához arcokat. A DOC (Ducati Owners Club) tagjai jelen lehettek az előzetes válogatás színhelyén, és persze akár jelentkezhettek is. A győztesek az év vége felé lesznek bejelentve, és meghívást kapnak Bologna-ba egy exkluzív fotózásra. Ducati tulajdonosoknak még az Interneten lehet jelentkezni a Ducati jövő évi reklámarcai közé a Ducati weboldalán . Nemcsak a tulajok, hanem gépeik számára is rendeztek szépségversenyt. Mind esztétikailag, mind technikailag rengeteg csemegét láthattak a résztvevők, sőt hang szempontjából sem maradhatott el a versengés. Az indulók képeit, és hangjait a Ducati közzé teszi majd weboldalán, és az olvasók által kiválasztott győztesek komoly jutalmakra számíthatnak a gyártól.

 
   
   

Az idei évben a WDW2002 keretében került megrendezésre az olaszok híres motoros körversenye, a Motogiro d'Italia. A versenyt 1914 óta többé-kevésbé rendszeresen megrendezik, bár fénykorát az 1950-es években élte. Azonban tavaly újjáélesztették, és idén 5 szakaszt kellett a különféle géposztályokban indulóknak teljesíteni Emilia Romagna tartományban.

A Motorcade egy látványos felvonulás volt, a Desmodromic vezérléssel működő Ducati erőforrások megálmodójának, Fabio Taglioni-nak a tiszteletére. Sok ezer motoros tisztelte meg az egykor csak Doktor T-nek emlegetett nagyszerű mérnököt, és a Santa Monica-i versenypályáról együtt vonult a menet Lugo di Romagna-ba, ahol a gyár rendezte ünnepséget tekinthették meg a felvonulás résztvevői.

 
   
   

Ezenkívül számos túrára lehetett jelentkezni a "motorok földje" sorozatban, amely a tartomány különféle nevezetességeihez kalauzolta el a résztvevőket. A motoros kaszkadőr bemutatók, az Apache helikopterből kiugráló ejtőernyősök, vagy az olasz zászlódobálók, kígyóbűvölők és tűznyelők elmaradhatatlan kellékei voltak egy ilyen jellegű show-nak. Aki nagyon akarta, még az esküvőjét is megtarthatta a WDW-n.

Természetesen a Ducati gondolt a csajokra is. Az alap, hogy rengeteg jó nő volt a partin, de akik motorral érkeztek, továbbfejleszthették motoros tudásukat a gyár által felújított Woman Riding School-ban. Az olasz Motociclismo újsággal közösen útjára indított tanfolyam kifejezetten női pilóták számára nyújt elméleti és gyakorlati oktatást, amelyhez a Ducati a felszereléstől kezdve, a motorokig, és az oktatókig mindent biztosított. A tanfolyam nem egyszeri esemény, hanem folytatólagos sorozat, amelynek során amatőr versenyeken is indulhatnak a Ducatis hölgyek egy-egy oktatási turnus végén. A további időpontokról szintén a Ducati weboldalán kaphatunk információt.

 
   
   

A három napos Misano-i hétvége után a rendezvény leköltözött a tengerpartra, a Le Navi Park területére, ahol további négy napon át ment a parti. Lehetett szörfözni, fürödni, focizni, a VB-ről kieső olaszokon búslakodni/örülni, napozni, csajozni, pasizni és Ducatizni. A Ducati World Week-et tulajdonképpen a Misano-ban megrendezett Superbike és Supersport Világbajnoki futamok zárták le, megkoronázva ezzel az igen színvonalas rendezvény sorozatot.

A World Ducati Week 2002-ről készült Ducati after party weboldalon további információt és képeket találhattok a Ducati legnagyobb idei rendezvényéről.