Csak Brands Hatch-ben versenyezhet Fogarty-ék új gépe

2002.07.08. 14:26

 
   
   

Az erőforrás elkészítése körüli késlekedés miatt a Foggy Petronas FP1 versenygép még sem vesz részt a tervezett első versenyén, az USA-beli Laguna Seca-i superbike futamon. Helyette 1 hónappal később, az angliai Brands Hatch-ben rendezendő világbajnoki fordulón lesz a nagy bemutatkozása az FP1-esnek.

A Foggy Petronas csapat remélte, hogy már június végén megkezdheti az első teszteket a spanyol Almeria-ban, de az erőforrás késői szállítása megakadályozta ezt, és legalább egy héttel késlelteti a tesztek megkezdését. Carl Fogarty elmondta: "Mindig az volt a szándékunk, hogy az első adandó alkalommal elkezdjünk versenyezni. Azonban a programban résztvevők számára a nagyon szoros határidők azt jelentették, hogy meg kellett fontolunk azt, hogy sok időt eltöltve az Amerikába utazással foglalkozzunk, vagy pedig jobban járunk a további teszteléssel az otthonunkhoz közelebb. Jelenleg úgy vélem, hogy a bemutatkozásunk Brands Hatch-ben válik lehetségessé ott, ahol annyi meg annyi támogatást kaptam versenyzői pályafutásom alatt."

A csapat sajtószóvivője elmondta, hogy némi kis csúszás van az erőforrás készültségével kapcsolatosan, és szükségük van néhány tesztre, mielőtt versenyeznének a motorral. Ha elkötelezték volna magukat a Laguna Seca-ban való indulás mellett, akkor az azt jelentette volna, hogy egyenesen Amerikába kellett volna utazniuk, és elszalasztottak volna két és fél hét tesztelési időt a Brands Hatch-i verseny előtt.

Amit eddig elértek az szinte hihetetlen, így a két hét csúszás a motor teljes elkészülésével nem egy nagy probléma, és a Laguna Seca-i utazás a szezon további versenyeinek okozna a kárt. Mindannyian úgy érzik, hogy a Brands Hatch-i bemutatkozás még speciálisabb esemény lehet, mivel a Brit szurkolók előtt történik majd, és a csapat nagy része is brit emberekből áll.