Ducati 999, most már egyre valószínűbb

2002.07.12. 08:56

 
   
   

Most már szinte bizonyos, hogy az olasz motorgyártó ősszel bemutatja a Ducati 999-est, mint az egyik legsikeresebb superbike gép sorozatuk, a 916-996-998-as folytatását. A hírek szerint ez a gép legalább olyan radikális lesz, mint volt a maga idejében a 916-os, amely akkor sokakat meglepett formai, és technikai részleteivel. Azonban mint azt később a piac igazolta, a 916-os és követői a sorozatban a Ducati valaha volt legsikeresebb sportmotorjaivá váltak.

A képek alapján szinte biztosra vehető, hogy a Ducati megválik a már-már védjegyének számító egyoldalas hátsó lengővillától, de a sportmotorjai zászlóshajójának tekinthető új Ducati 999-es minden kétséget kizárólag rengeteg egyéb Ducati stílusjegyet hordoz majd. Azonban lesznek új formák is. Az új, aerodinamikailag legjobb helyre tervezett légbelépő nyílások a ram-air rendszer számára, az átformált orr rész és az egymás felett elhelyezkedő dupla fényszórók mindenképpen új arcot kölcsönöznek az olaszok gépének.

A hátsó ülésidom a formatervezés művészetének mondható, és egészen valószínű, hogy a Desmosedici GP motorjuk hátsó traktusát szándékoztak az utcára lemásolni az olasz tervezők, jelezve a motor rokonságát a GP technológiával. A későbbiekben remélhetőleg egyre több információval szolgálhatunk az új 999-esről. A gyár a legnagyobb szenzáció mellett bemutatja majd a szintén új 800SS modelljét is, amely a jelenleg kapható 750SS egy kissé átdolgozott, és motorikusan megerősített utódja lesz.