Görögországban elkapják a bukósisak nélkül motorozó huligánokat

2002.07.12. 10:34

2002 július 8-ával a görög rendőrség megindította a bukósisakot nem viselő motorosok elleni hadjáratát. Kampányuk nem titkolt célja az, hogy lecsökkentsék a sisak nem viselés következtében elszaporodott halálos balesetek számát.

Az Európai Uniós országok közül Görögország áll a legrosszabb helyen, már ami a közúti balesetek számát illeti. Ezt a fokozott ellenőrzést is Uniós hatásra rendelte el a görög kormányzat. A kampány során a sisak nélkül motorozók lesése mellett véletlenszerű közúti igazoltatásokra is sor kerül, ahol az alkohol szonda használatát is gyakorolni fogják a rend őrei.

Szabálytalanság észlelése esetén pedig igen mélyen zsebbe kell nyúlnia a nagy hőségben sisakját otthon felejtő motorosnak. Aki nem tudja prezentálni az Eu szabályoknak megfelelő fejfedőt, a helyszínen 123 eurót (30000 Ft) kénytelen fizetni. Ha azonban van sisak a delikvensnél, csak azt feje védelme helyett teszem azt a bevásárlásból származó narancs hazacipelésre használja, akkor 78 euróval (20000 Ft) megúszhatja a szabálysértést.

Görögországba látogató magyar motorosok! Vigyázzatok a bukótokra és tartsátok magatokat távol az ouzo fogyasztásától. Legalábbis, amíg motorra szándékoztok ülni.