Craig Jones nyerte a Stuntriding Európa bajnokságot

2002.07.12. 10:52

 
   
   

A 2002 European Motorcycle Stunt Champion-on - azaz a Streetfighterek 2002-es évi Európa bajnokságán - Craig Jonest koronázták a sportág királyává. A 10 különböző országból érkező bírák nehezen tudtak különbséget tenni közte, és régi ellenfele, a Magyarországon már többször járt Kevin Carmichael között.

Több mint 20000 motoros vándorolt a Csehországban található Bechyne a városába, egy katonai támaszpontra, ahol 60 versenyző mértetett meg. A nevezők 10 országból érkeztek, hogy harcoljanak az Európa bajnoki címért. A kemény minősítő verseny után - ami freestyle és kötelező elemeket is tartalmazott -12 versenyző jutott a döntőbe. Jones és Carmichael holt versenyben végzett, így a bajnokság végén egymással küzdöttek meg a babérkoszorúért.

 
   
   

Craig-t kizárólagos szerződés köti a Buell-hez és a Harley-Davidsonhoz, így érthető a nagy vidámság az amerikai motorgyártó háza táján. A kétszemélyes mutatványokban Wing Chui utazott Craig sárvédőjén, abszolút kihasználva a Buell X1 Lighting adta lehetőségeket.

"Azt gondolom, sikerült magunkkal ragadni a nézőközönséget a lényeges pillanatokban jó néhány extrém gyakorlattal. Előadtuk az elsőkerekes mutatványunkat. Míg én az első kereken gurultam, Wing a kormányba kapaszkodva dörgölte fejét az aszfalthoz. Wing fején motokrossz bukó volt, aminek a csúcsán titánborítás díszelgett, így folyamatos szikraeső kísérte feje és a talaj kapcsolatát"

 
   
   

A győzelemben kulcsfontosságú szerepet játszott a motorkerékpár is, amit Craig használt.

"A Buell X1 Lightning igazán félelmetes motorkerékpár, mindenre képes, amit kitalálok. Bemutatóimhoz használok még egy speciálisan átalakított Harley-Davidson FXDX Dyna Super Glide Sport típusú motorkerékpárt, Screamin' Eagle tunning alkatrészekkel."

Több doboz fájdalomcsillapító spray-t fagyasztott el a versenyen, ugyanis Craig sérülten firkálta az aszfaltot. Két héttel az esemény előtt érte baleset a csuklóját. Craig folyamatosan tart bemutatókat a világ minden pontján, így legközelebb július 28-án, az angliai Brands Hatch versenypályán, a Superbike világbajnokság alkalmából lép a nagyközönség elé.