Rossi bukott majd nyert 100. GP versenyén

2002.07.15. 13:29

 
   
    A bibis ujj

Megdöbbenve értesültünk a MotoGP fenegyereke, Valentino Rossi pénteki balesetéről. A MotoGP Brit Nagydíjának szabadedzésén óriásit bukott Rossi a 100. világbajnoki futamára készült. Az olasz pilótát a Nottinghami Queen´s Medical Centre-be szállították.

A 23 éves sztárért népes londoni rajongótábor izgult, nem eredménytelenül. Egy ujjtöréssel (jobb hüvelykujja sérült), némi agyrázkódással, és csípőzúzódással megúszta a balesetet, így bár a pénteki időmérőket kihagyta, a szombati időmérő futamokon már indulhatott, és meg is szerezte ellenfelei elől a pole pozíciót.

A vasárnapi versenyen Carlos Checa vezette a mezőnyt, egészen a 18. körig, míg ki nem hullott a sorból. A rajttól szorosan rajta lógott Rossi, míg harmadik helyen Biaggi motorozott.

Checa bukfence után Rossi növelte előnyét Biaggi előtt. A Yamaha motorosa után Barros tepert magányos harmadikként. A negyedik helyért csinos kis harc folyt Kenny Roberts és a japán versenytársak Aoki, Abe, Harada és Kato között.

Abe végül magához édesgette a negyedik helyet, míg Olivier Jacque a jól megérdemelt ötödik helyet csípte meg. Gibernau futott be hatodikként Kato és Hopkins előtt. Rossi megszerezte idei hetedik győzelmét, ezzel tovább növelte pontelőnyét, immár 87 ponttal vezet a második Ukawa előtt.