Obi Wan a Superbike Világbajnokságon

2002.07.16. 11:04

 
   
    Folyik a tanácskozás

Ewan McGregor-ról tudni lehetett, hogy a gyorsasági motorkerékpárok, különösen az L2-es Ducati-k szerelmese. A Star Wars ifjú Obi Wan-ja saját maga is rendelkezik egy pár ilyen típusú géppel, sőt indult már néhány gyorsasági versenyen Angliában. Már amikor ezt szerződése engedélyezte neki, mert sokszor hiába győzi le Erővel a Köztársaság legsötétebb figuráit, a menedzserek nem nézik jó szemmel, ha közben rommá töri saját magát holmi kétkerekű szerkezeten.

Azonban a Superbike Világbajnokság Laguna Seca-i futamára kilátogatni, nos azt nem tiltja neki semmilyen papíros. Mint a képen is látható, az angol filmsztár honfitársával, a 4-szeres Superbike Világbajnok Carl Fogarty-val és annak feleségével, Michaela-val tette tiszteletét a futamon. Az első két Star Wars epizód, és olyan kultúrfilm, mint a Trainspotting sztárja a Ducati meghívására látogatott ki a Laguna Seca-i versenyre.

McGregor-nak nem volt szokatlan a Superbike boxok hangulata, mivel számtalanszor részt vett már a Donington Park-i és Brands Hatch-i futamokon a múltban, természetesen csak mint néző. McGregor jelenleg nem versenyez, a tulajdonában lévő gépeket elvileg csak akkor használja, ha ezt szerződése megengedi számára. Na igen.
McGregor ezenfelül támogat egy versenycsapatot az angol bajnokságok egyikében. A versenyek mellett Ewan nem hagyhatta ki a szombat esti Ducati partit, amelyen a superbike-os Ducati menők (Troy Bayliss, Ben Bostrom, Ruben Xaus és Doug Chandler) is részt vettek, persze ők csak szerényen, mivel vasárnap még 2 futamon kellett szerepelniük.