Németh Kornél a motocross világ elitjében

2002.07.16. 14:48

 
   
   

100 fehérbe öltözött önkéntes motorozott be az arénába a világ 11 legjobb freestyle motokrosszosa előtt Európa legnagyobb motocross freestyle rendezvényén, a Red Bull X-Fighters-en.


A zsűri elnöke Nani Roma volt, aki azon a KTM motoron érkezett, amivel részt vett a Paris-Dakaron és foglalt helyet Juan Pablo Montoya, a híres Forma 1-es pilóta és még 3 másik zsűritag mellett.

 
   
   

Az első kör után 6 versenyző jutott tovább a középdöntőbe. Sajnos a magyar Németh Kornélnak 1 pontja hiányzott ehhez, de örül annak, hogy egyike volt a meghívottaknak, azaz a világ elitjébe tartozik.

A középdöntőben a világ top motorosai kerültek, akik tovább fokozták a közönség hangulatát legnehezebb és leglátványosabb trükkjeikkel, 12 méter magas és 25 méter hosszú ugrásaikkal. A tavalyi győztes Mike Jones nem tudta megvédeni címét, mivel egy rossz érkezés után kórházba kellett szállítani.

23 000 lelkes szurkoló előtt a spanyol Edgar Torronteras maga mögé tudta szorítani a még versenyben lévő két amerikait, Mike Metzger-t és Clifford Adoptante-t.