Internetes motorkölcsönzés az olaszoknál

2002.07.18. 10:54

 
   
   

A Superbike Világbajnokság Internetes oldalának működtetője, a Motonline.com egy új szolgáltatást indított az Olaszországba látogató, pihenni érkező motorosok számára.

Olaszországba nagyon jó, motorozásra való utak vannak, amelyeket vétek lenne nem felkeresni, ha már az ember ott nyaral. Sokan ezt családosan teszik, vagy távoli országokból érkeznek. Nekik nyújt segítséget az Internetes motorkölcsönzés bevezetésével.

Az egyelőre 3 gyártó kínálatából (Aprilia, BMW, Ducati) akár otthon karosszékből kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő modellt. Később Yamaha gépek is rendelkezésre állnak majd. A paletta nem csekély számú modern típust vonultat fel, így mindenki megtalálhatja a személyiségének megfelelő gépet. A típusok: Aprilia-tól az ETV 1000, Futura 1000, és az RSV Mille 1000, a BMW-től a K1200 LT, az R1100 RT, az R1100 S, az R1150 GS, az R1150 R, az R1150 RT, az R1200 C, és végül a Ducati-tól a 900-as és S4 Senna Monster-ek, valamint az ST2 és ST4 sporttúra gépek.

A költségek a napi 120-165 Euró és a heti 685-1345 Euró között alakulnak, ami magát a motorbérlés díját illeti. Természetesen a nagy darab BMW-k és sportgépek a drágábbak, a túramotorok és naked bike-ok az olcsóbbak

A feltételek igen kedvezőek. 21 évesnek kell lennie a szolgáltatás igénybe vevőnek, valamint érvényes motorkerékpáros jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Ezeket a foglalás során nem ellenőrzik természetesen, de a gép átvételekor igen. A kölcsönzött motort Olaszországban, és egyéb kívánt célországban használhatja a kölcsönbevevő, kilométer korlátozás nélkül. Az árban balesetbiztosítás, lopás és tűz elleni biztosítás foglaltatik benne. Viszont a kiegészítőkért, az olyan csomagtartókért, amely nem a motorok széria felszerelése, ruházatért, sisakért külön kell fizetni. A motor átvételekor letétet kell elhelyezni az esetlegesen felmerült károk rendezésére, ennek mértéke típustól függően 2000 és 3000 Euró közötti összeg.

A netes foglalást 72 órán belül visszaigazolják, ha az adott időpontra rendelkezésre áll a kiválasztott motorkerékpár. Ezután ismételt 72 órája van a kölcsönbe vevőnek, hogy felhatalmazza a védett Internetes oldalon a Motonline.com-ot, hogy a várható költségek 30%-át leemelje az illető bankkártyájáról. Ezután egy megerősítő email-t követően a cég leemeli az előleget a bankszámláról. A maradék 70% befizetéséről a kölcsönzés megkezdése előtt 15 nappal küld emlékeztetőt a Motonline.com, és ezt követően 5 napon belül kell a megfelelő összegnek rendelkezésre állnia a motort kölcsönözni szándékozó bankszámláján. Az eljárás természetesen megszakítható, 10 napon belül lehet törölni a foglalást a cég megerősítő email-jét követően.

Remélhetőleg sikeres lesz a cég új szolgáltatása, ehhez garanciát ad a Superbike Világbajnokság informatikai hátterét biztosító üzleti referencia.