Cannondale Supermoto

2002.07.19. 13:22

 
   
   

A Cannondale neve nemcsak a mountain bike-ok világában cseng egyre jobban. Az amerikai gyártó évek óta próbál betörni a krossz és enduró motorok piacára új termékeivel. Most, hogy már valamennyire megvetette ott a lábát, természetes folyományaként a létező típusainak megalkotta a Cannondale Supermoto-t.

Az állításuk szerint ez a világ egyik legfejlettebb ilyen jellegű gépe. Az S440 abszolút versenymotor, elektronikus benzinbefecskendezése egy kézi számítógép segítségével állítható be pályáról pályára. A váza a supermoto-kat nem annyira jellemző - sportmotoros körökből ismerhető - könnyűfém hídváz. Az erőforrása a cég krossz és enduró modelljeiből már jól ismert, fordított hengerfejjel rendelkező (kipufogó traktus hátrafelé néz) darab.

A 432 köbcentis, egy hengeres DOHC motor már bizonyított a korábbi modellekben, a mostani újítás rajta a GP Control befecskendező rendszer. A gépen elől-hátul a legjobb Öhlins rugózó elemek biztosítják a remek úttartást a Supermoto versenyek során. A fékrendszer sem érkezhetett kisebb névtől, így elől-hátul a Brembo új hullámos formájú féktárcsái gondoskodnak a lassításról. A Cannondale bár kifejezetten versenyzésre szánja a gépet, senkinek sem mondja, hogy ne alakítsa át utcai közlekedésre alkalmas motornak_