Kenny Roberts nem vett részt a Német Nagydíjon

2002.07.22. 10:28

 
   
   

Az amerikai Kenny Roberts nem vett részt a Motoros Gyorsasági Világbajnokság Német Nagydíján a hétvégén. A döntésének oka, hogy egy műtét vár rá, amelynek során egy korábban szerzett kar sérülését kell rendbe hozni, mindezt a tervezett időpont előtt. A Suzuki MotoGP kategóriában induló pilótájának a jobb karjában van a hiba, amelyet eredetileg csak a jövő héten terveztek megműteni, de állapotának romlása miatt előbbre kellett hozni az operáció időpontját.

Roberts elmondta, hogy amióta a négyütemű motorral versenyezni kezdett, azóta egészségügyi problémái vannak. Ugyanis a motor maga nehezebb, és sokkal több erő kell a kezeléséhez. Fáradtságtól és kimerültségtől szenved, és a Német futam után akart a kés alá menni, de megváltoztatta a döntését, és elhatározta, hogy előbbre hozza az egészet, mivel az egészségi helyzete egyre jobban romlik.

Talán ezzel magyarázható így utólag, hogy Roberts a versenyek első harmadában általában lépést tudott tartani az élbollyal, de aztán szinte mindig eltűnt a mezőnyben, vagy bukott. Kenny Roberts-et Yukio Kagayama helyettesítette, aki szintén egy GSV-R nyergében szerepel az All Japan Series bajnokságban, valamint szabadkártyával a világbajnokság futamain is láthattuk már a hazai futamokon Suzuki színekben.