Neil Hodgson a Ducati csúcsversenyzői csapatába tart

2002.07.23. 10:11

 
   
   

2003-as szezontól kezdődően Neil Hodgson-t előléptették gyári versenyző pozícióba a Ducati Corse versenycsapatában. Egyelőre nincs további információ ki lesz Hodgson csapattársa. Hivatalosan Troy Bayliss a MotoGP részlegben fog versenyezni, így egyelőre csak Hodgson helye biztos jövőre.

A Ducati Corse a Ducati motorgyár hivatalos versenyrészlege. Gondos mérlegelés és a Superbike VB új szabályainak áttanulmányozása után a gyár úgy döntött, hogy változatlan formában fenntartja elkötelezettségét a Superbike VB-ben, a szériagyártású alapra épített motorkerékpárok legfőbb versenyzési területén.

A Ducati hivatalos gyári csapatot indít a VB-n, az új Superbike Verseny Egységet Paolo Ciabatti vezeti. Azonban továbbra is számíthatnak a gyári támogatásra olyan szatelit versenycsapatok, mint a HM Plant Ducati/GSE Racing, amely a Ducati 998 F02-es gyári motorokkal indul a 2003-as szezonban. Paolo Ciabatti a Superbike program feje elmondta: "Fő célunk, hogy folytassuk a Ducati győztes hagyományait a Superbike Világbajnokságban. Képesek leszünk a gyári csapat, a szatelit versenycsapataink és a GSE Racing támogatására. Folytatjuk új tehetségek felkutatását, és szerepeltetjük őket professzionális versenyrészlegünknél.

A Ducati Corse és a GSE Racing közötti szövetség kiváló eredményeket produkált az elmúlt néhány évben. Troy Bayliss és Neil Hodgson Brit Superbike Bajnokságot nyertek 1999-ben és 2000-ben a GSE csapattal.. Ez az oka annak, hogy úgy döntöttünk nem csupán megerősítjük a szatelit csapatok támogatását, hanem tovább növeljük azt a jövőben.

2003-ban két versenyzőt kívánunk alkalmazni a kiváló eredményeket produkáló GSE Racing-nél, amellett hogy a jelenleg ott versenyző Neil Hodgson átkerül a gyári versenycsapatba."

A GSE Racing egy időben azon fáradozott, hogy hivatalos Ducati Corse Racing csapat legyen, de most boldogok, hogy szorosabbá válik ugyan kapcsolatuk a gyárral, de mindezek mellett megtartják valamennyire a függetlenségüket.

Colin Wright verseny igazgató közlése szerint még nem kellene találgatni, ki fogja helyettesíteni Hodgson-t. Egyelőre még nem keresnek aktívan másik versenyzőt, de abban biztosak, hogy James Toseland a csapatnál marad, és abban is ugyanolyan biztosak, hogy képesek lesznek egy nagy tudású pilótát találni. Ha egy oldalról nézik, akkor elvesztették Neil Hodgson-t, de másik oldalról viszont egy nagyon jó versenyzőt szállítottak a Ducati gyári csapatába, ahogy korábban tették ezt Troy Bayliss révén.