Toseland kétéves szerződést írt alá eddigi csapatánál

2002.07.24. 10:27

 
   
   

A tehetséges ifjú angol versenyző, aki a Ducati HM Plant csapatában versenyez Neil Hodgson csapattársaként, újabb kétéves szerződést írt alá jelenlegi csapatával. Ezek alapján a HM Plant Ducati színeiben fog versenyezni a Superbike Világbajnokság mezőnyében a 2003-as és 2004-es szezonok alatt. Egyelőre nincs hír arról, ki fogja helyettesíteni jövőre a gyári Ducati csapathoz távozó Neil Hodgson-t.

Toseland a következőképpen kommentálta az eseményt: "Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű megállapodást sikerült kötnünk. A HM Plant Ducati/GSE Racing csapattól nagyon sok támogatást kaptam az elmúlt és az idei év során, és igazán hozzásegítettek ahhoz, hogy megszerezzem azt a magabiztosságot a motorozásomban, amely világbajnoki szinten szükséges a versenyképességhez. Az extra támogatás, amit a Ducati Corse (gyári versenyrészleg) ígért a HM Plant Ducati-nak igazi fellendülést hoz majd, és már alig várom, hogy a kezeim közé kapjam a 2002-es specifikációjú Ducati superbike versenygépet. Jövőre igazából csak három csapat lesz, amely valószínűleg versenyeket tud majd nyerni, és én az egyik ilyenben fogok motorozni. A HM Plant Ducati az egyik legjobb csapat a boksz utcában, és örülök, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy tovább versenyezzek a színeikben további két évig. Igazán élveztem, hogy Neil Hodgson csapattársa lehettem, és sajnálom, hogy távozik. Ha folytatni tudom a fejlődést ebben a tempóban, a célom az lesz, hogy megverjem őt."

Itt meg kell jegyezni, hogy Hodgson és Toseland az idei jó szereplésüket a Ducati tavalyi világbajnoki motorjaikkal teljesítették. James Toseland-nak még bőven van ideje javulni, hiszen mindössze 21 éves. Eddig is bizonyította, hogy megvan a képessége és az elkötelezettsége a tanulás mellett, amellyel még olyan tapasztalt versenycsapat igazgatóját is le tudta nyűgözni, mint Colin Wright.

A főnök elmondta, hogy James egy értékes befektetése a HM Plant Ducati-nak. Nyilvánvalóan elégedettek azzal, hogy Toseland náluk fog motorozni a következő két évben. A tehetsége tagadhatatlan, és elkötelezettsége a csapat iránt felülmúlhatatlan. Azután, ahogy a mostani szezonban szerepel, semmi kétsége nem volt a csapatnak, hogy meghosszabbítsa a szerződését vele, és mindannyian a csapatból alig várják, hogy a jövőben is együtt dolgozhassanak vele.