Nem lesz utódja a C1-es BMW robogónak

2002.07.22. 17:31

 
   
   

A pletykákkal ellentétben BMW C1-es robogónak nem lesz utódmodellje a közeljövőben. Ezzel az elhatározásával a BMW pontot tesz az újító jellegű kétkerekűt fejlesztő folyamat végére. A döntés alapját képező analízisek szerint a robogó nem fogja teljesíteni az idei eladási terveket.

Amíg a C1-ből 2001-ben 10600 darabot értékesítettek, az eladási számok 2002-ben már az elvárt értékek alatt maradtak, függetlenül attól, hogy a média pozitívan értékelte a C1-est és a közönség érdeklődése sem lanyhult.

A jóslások szerint a C1 ebben az évben már nem fogja hozni az eladási terveket. Így most a BMW Csoport arról kezdett tárgyalásokat partnereivel, hogy a termelés mennyiségét hogyan tudnák hozzáigazítania a láthatóan csökkenő kereslethez.

 
   
   

A csökkentett termelés ellenére a C1 továbbra is megvásárolható. 2003-ban a BMW palettáján még szerepel a C1-es robogó az összes színben és felszereltségi változatban, de sajnálatos módon, a TotalCar dizájnere által megálmodott kabrió kivitelre már nem számíthatunk.