Praga 610 Supermoto

2002.07.29. 14:21

 
   
   

Úgy látszik, a kis motorgyárak egymás után készítenek supermoto modelleket, mivel náluk a termelést átállítani könnyebben megy, mint a japán piaci óriásoknak. Az egyre divatosabb Supermoto kategória gépeivel egy olyan, mind jobban szélesedő piaci réteget céloznak meg a kisebb gyárak, amelyben a motorozás élményfoka az egyik legmagasabb.

A cseh Praga gyár motorgyártó részlegében a 250-es és 610-es enduró és krossz modellek gyártása mellett egyenes út vezetett egy supermoto megalkotásához, a modellválaszték kiszélesítésének logikus lépéseként. A cseh gyár egyébként már 1907 óta gyárt főként teherautókat és autókat. A katonai járművek fejlesztésében is komoly tapasztalata van a cégnek. Éppen ezért el lehet képzelni, hogy a Praga 610 Supermoto egy strapabíró darab lesz.

A 610 köbcentis motor teljesítménye 50-55 lóerő körül van. További technikai részletek egyelőre nem ismertek, de amint rendelkezésre állnak beszámolunk róluk. A gyár azonban igen korlátozott darabszámban állítja csak elő első supermoto-ját, hiszen mindössze 100 darab fog készülni belőle. Az ára feltehetően 1.8 millió forintnyi korona lesz, és idén ősszel vehetik át a szerencsés megrendelők az első motorokat.