Kényelmesebb üléspozíciót ígér a 2003-as Buell

2002.07.30. 09:39

 
   
   

Alig van néhány hónapja, hogy kapható a Buell meghökkentő megoldásairól híres XB9R modellje, és máris itt a javított és fejlesztett változat, az XB9S. A méltán híres felépítmény - benzintank váz, olajtároló hátsó lengővilla, műremek kerekek - változatlan maradt. Az újítás szele főképp azokat az apróságokat csapta meg, amiket mi is lecseréltünk volna.

Az S változaton kényelmesebb az üléspozíció az új kormánynak köszönhetően, a markolatok magasabbra és hátrább kerültek. Az R-en felhúzott térddel kuporgó, hosszabb lábbal született motoros az S-en kinyújtózkodhat. A lábtartók 1 collal lejjebb tolták, azaz úgy 2,4 cm-rel.

 
   
   

Komolyodott a műszerfal, és határozottan profibbnak tűnik az első lámpa, ami ugyan nem olyan látványos, mint az R ufonauta világítóberendezése, de valószínűleg látni jobban lehet vele. A régi Buell hagyományok köszönnek vissza a zömök hátsófertályt nézve, az S változatban ez a rész már teljesen műanyagmentesen készült.

Mindenestre a futómű, a tengelytáv, a lóerő és a súly ugyanaz maradt, mint az XBR9R-en volt. Előre láthatólag szeptember 5-én mutatkozik be az új Buell.