Megújul a Ducati sporttúra sorozata

2002.07.30. 12:33

 
   
   

Nem pihennek a Ducati tervezőmérnökei. Alighogy bemutatták a vadonatúj Ducati 999-est és Multistrada-t, átdolgozták a Monster és az SS sorozatot, máris itt van következő munkájuk eredménye, a felfrissített ST2 és ST4 sporttúra gépek, melyek új motorokat, és új formatervet kaptak.

Gyári források alapján, a Ducati vezető tervezője Pierre Terblanche már végzett a formatervezési feladatokkal, és az új motorok a jövő év elején kerülhetnek szériagyártásba. A változtatások részletei addig azonban szigorúan őrzött titoknak számítanak. Az ST2 valószínűleg megkapja a Multistrada részére kifejlesztett 1000TS jelzésű léghűtéses erőforrást. Ez a léghűtés egyszerűségét kombinálja a Testastretta erőforrásról származó, teljesítményt fokozó technikai újításokkal.

Az ST4, amely eddig a 916-os erőforrását használta, nagy valószínűséggel kiesik a modellprogramból, és mindössze az ST4S marad az egyetlen vízhűtéses erőforrással ellátott sporttúra gépe a Ducati modellprogramnak. Az ST4S a 996-osból származó V2-es, 8 szelepes, Desmodromikus vezérléssel ellátott blokkal örvendezteti meg leendő vásárlóit.