Az Aprilia Mana és Blue Marlin zöld utat kaptak 2003-ra

2002.07.30. 12:36

 
   
   

Az Aprilia megerősítette azt az eddig csak valószínűsíthető információt, miszerint a V2-es egyedi formatervű Mana szériagyártását elkezdik az 2003-as évben, és ezzel a másik különc olasz motor, a Ducati Multistrada legnagyobb vetélytársa lesz. Ezt követően a másik, idén bemutatott Aprilia koncepció motor, a lenyűgöző Blue Marlin is legördülhet a gyártósorok szalagjáról.

A Mana az Aprilia nagy túraendurójának, a Capo Nord-nak a technikájára épül. Az egyébként RSV Mille-ből származó 100 lóerő körüli erőforrását használja a meghajtásra, és a vázát is az endurótól örökölte. Ezekhez az alapokhoz egyedi formatervet kapott az újdonság, valamint sportmotoros kerekeket, gumikat és fékeket szereltek a Mana-ra. Az Aprilia szóvivője, Claudio Pavarello elmondta: "A módosított Mana, ott lesz a müncheni Intermot-on. A kiállított gép nagymértékben eltér majd a prototípustól, és egy sokkal jobban megközelíti a végső sorozatgyártásra alkalmas motort, ami az a boltokba kerül 2003-ban."

 
   
   

Hozzátette még, hogy a Blue Marlin koncepció café racer gép, amely oly sok látogatót lenyűgözött a tavalyi motor kiállításokon, szintén szériagyártásba kerül, azonban csak azután, ha már a Mana a boltokban van. Az Aprilia 2003-as újdonságai közt található a felfrissített RSV Mille R, a superbike versenygépük alapja, és mindez a szeptemberi Intermot-on lesz először megtekinthető.