BMW Boxer Cup replika modellek

2002.08.01. 09:36

 
   
   

A BMW promóciós célokkal rendezi meg BMW Boxer Cup kupasorozatát, amelyet a MotoGP versenyek betétfutamaiként láthatunk. A versengés mindig nagy küzdelmet hoz a korábbi világsztárok és széria további indulói között. A bajor cég stratégái úgy gondolták, hogy ha már pénzt áldoznak a versenyzésre, akkor legalább pár replika modellel némi hasznot is húzzanak az üzletből. Így megszületett mindjárt kétféle R1100 S Boxer Cup replika kiadás.

Az első egy 25 darabra korlátozott példányszámú változat, amely a Team BMW Motorrad GB idei színeit viseli magán. Kizárólag az Egyesült Királyságban lehet majd megvásárolni. A felső villahídján egy acél táblácskát találunk, amely igazolja a motor származását. A hagyományos R1100 S modellhez képest a következő eltéréseket találjuk a gépen: fekete színű blokk és váltómű, fűtött kormánymarkolatok, és egy utcára engedélyezett Boxer Cup bogár spoiler.

Természetesen az angolok kupacsapatának színei szintén extra tartalmat adnak a motornak. A fehér és vörös színkombináció mellett a kerekek kék fényezést kaptak, a bogár spoileren pedig a Union Jack pompázik. A külalakot érintő extrák mellett a replika modell némi technikai plusz csomagot is kapott: Laser Inox rozsdamentes acél hátsódob, Y-forma gyűjtőcső, átprogramozott gyújtásvezérlő doboz, és egy szett Goodridge fémbevonatú fékcső alkotják a technikai csemegék sorát.

 
   
   

A német és talán egyéb európai piacokon a hagyományos kék-fehér kockás BMW versenyszínekben pompázó replika lesz kapható. Ezen nagyjából ugyan azokat a technikai és formai változtatásokat hajtotta végre a gyár, mint az angol replikán. Azonban a vezérműfedél ráadásként kopásálló szénszálas anyagból készült, mivel a versenysorozatban induló R1100 S motoroknak ez a része szinte állandóan leért, ezért egy idő után ezek a fémötvözetből készült elemek elkoptak. Az első sárvédő elem szintén szénszálas kompozitból készül. A futómű beállítását tovább sportosították, valamint hátra egy 5.5x17 col méretű könnyűfém kereket kapott a replika R1100 S. A gumik elől-hátul sportos mintázatúak.

Az áráról, főleg magyar viszonylatban csak találgatni lehet, de úgy 4 millió forint alatt biztos megáll majd a kék-fehér replika a hazai kereskedésben, már ha kapható lesz nálunk egyáltalán. A rendeléseket ugyanis csak a kiválasztott kereskedőkön keresztül lehet leadni, a kiszállítások pedig augusztus hónap végére várhatóak.