Valentino Rossi már ralizik is

2002.08.02. 09:54

 
   
   

Valentino Rossi gyorsasági motoros pályafutása alatt már bebizonyította, hogy szinte mindent tud a kétkerekűek vezetéséről, legyen az 125, 250, 500 köbcentis kétütemű versenygép, avagy 990-es négyütemű masina. Amikor egy ekkora tehetség lassan már mindent elér saját sportágában, nyilván arra gondol, hogy milyen más sportágban bizonyíthatná még be, hogy képességei univerzálisak. Nos az Angol Nagydíj előtt Rossi bejelentette, hogy két kerékről négy kerékre vált a NetworkQ Rally erejéig, 2002. november 14-e és 17-e között.

A 23 éves fiatal olasz egy Peugeot WRC-t fog kormányozni a Rally Világbajnokság utolsó futamán, amikorra már várhatóan az idei szezon MotoGP világbajnoki címét is a zsebében tudhatja. "Igazi örömautózás lesz és semmi problémát nem okoz a részvételem, mivel a MotoGP szezonnak addigra már vége. Egy olasz csapattal indulok, és jelenleg azon dolgozunk, hogy elegendő pénzt gyűjtsünk össze a versenyre. Valószínűleg egy hideg, esős futam lesz, de ez alkalommal bent fogok ülni." - kommentálta a hírt Rossi.

Rossit mindig is nagyon érdekelte a rally versenyzés és utalt már arra, hogy ha abbahagyja a motorversenyzést, akkor esetleg váltana a négykerekűek irányába. Jó pár alkalommal láthattuk az év végén megrendezett rally show-kon, hogy ebben a műfajban is tehetséges. Nem egyszer megszorongatta a hivatásos rally pilóták élmezőnyét. Azonban jelenlegi kétéves szerződése a Honda-val egyelőre nem teszi lehetővé a folyamatos autóversenyzést számára, a NetworkQ rally-n való részvétel most még csak egyedi esemény lesz az életében.