Speciális KTM EXC endurók a Hatnapos Versenyre

2002.08.09. 10:03

 
   
   

Közel 70 éve, 1913-tól gyűlnek össze az enduró motorosok a Cseh Köztársaság területén található Jablonec nad Nisou városában, idén a versenyek időpontja szeptember 24-e és 29-e közé esik. Ráadásul idén itt rendezik meg a nemzetek Hatnapos Enduró Csapat Világbajnoki versenyét, amelynek presztízse még mindig az egyik legnagyobb a sárdagasztó motorosok között.

A KTM ismét az esemény hivatalos partnere lesz, ezért az Enduró Csapat Világbajnokság tiszteletére a KTM ismételten kibocsátott egy korlátozott példányszámú speciális sorozatot, amelyben több modell található. A típusok megegyeznek abban, hogy az "EXC Six Days" melléknévvel vannak ellátva. Idén a Hatnapos verseny részvevői a következő KTM modellekből választhatnak: 125 EXC, 250 EXC, 300 EXC kétütemű gépekből, vagy pedig a 250 EXC Racing, 400 EXC Racing, és 525 EXC Racing négyütemű motorokból.

Mindegyik Six Days modell már a jövő évi 2003-as KTM gépek verseny változataira épülnek technikailag. Ezek a következő műszaki elemeket tartalmazzák:
- 48 mm belsőcső átmérőjű WP felfordított teleszkópvilla
- fojtatlan motor és kipufogó
- a kétütemű gépek SXS kipufogóval, és Six Days hangtompítóval szereltek
- rajtszámot tartó tábla
- ülés, beépített zsebbel az idő és útvonal leírásnak
- műanyag első lámpa
- kormányvédő párna
- nincsenek indexlámpák
- kézvédők
- motorblokk védő a 4 ütemű EXC modellekhez.

Ezt a kis speciális sorozatot elsődlegesen a csehországi Hatnapos viadalon részvevő versenyzők részére tervezte a KTM. Azonban a KTM nem csak motorokat kínál, hanem egy szervizcsomagot is a Hatnapos versenyzői számára, amely a tapasztalatok alapján szinte nélkülözhetetlen. Ebben a csomagban alapvető tartalék alkatrészek, szerszámok, víz, technikai segítségnyújtás éppúgy beletartozik, mint az ebéd és az innivaló. A csomag költsége mindössze 250 Euró. Az üzemanyag és az olaj biztosítását szintén megoldja az osztrák cég, de ennek költsége nincs benne a szervizcsomagban, és az elfogyasztott mennyiség alapján számlázzák ki a versenyzők felé.

A tengerentúli versenyzőknek kedveskedik a KTM azzal, hogy lehetőséget nyújt KTM motorok bérletére a verseny ideje alatt, elfogadható árakon. További információkért a motorokkal és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatban a gyár kéri a leendő versenyzőket, hogy lépjenek kapcsolatba az országban található KTM képviselettel, azaz nálunk a Motorsport Zsembery Kft-vel.