Helycserés támadás Superbike és Indycar versenyzők közt

2002.08.09. 13:29

 
   
    Nicky Hayden

Az AMA Superbike Bajnokság egyik résztvevője, Nicky Hayden és az Indy Car sorozatban versenyző Michael Andretti elcserélik járműveiket egy teszt erejéig a Mid-Ohio versenypályán az Egyesült Államokban.

Hayden a Motorola Honda csapat Indy kategóriában futtatott versenyautóját próbálja majd kormányozni, míg Andretti a Honda RC51 (VTR 1000 SP-1) superbike gépét kapja kezei közé. Az esemény meglepő módon ezen a héten zajlik majd le, mivel a hétvégén lesz a Virginia International Raceway-en az AMA Superbike bajnokság utolsó fordulója, és ha Hayden összetöri magát a kocsival, vagy esetleg Andretti intézi el a motort, hát akkor meglehetősen gondba kerül a csapat.

Már csak azért is meglepő az egész teszt időpontja, mivel Hayden jelenleg vezeti a ponttáblázatot, így hétvégén nagy esélye van megszerezni a 2003-as bajnoki címet. Ráadásul az Indy gépek metanol hajtással jóval 800 lóerő felett teljesítenek, 400 km/h körüli végsebességet elérve ezzel. A Honda igencsak bízik Hayden képességeiben, hogy a döntő futam előtt egy ilyen tesztet engedélyezett számára.