2016.07.19. 12:58

Elég furcsán jött ki a lépés, de két út állt előttünk: vagy lemondjuk az egészet a verseny előtt egy héttel, vagy villámgyorsan keresünk egy B-tervet.

Az utóbbi mellett döntöttünk, és átszerveztünk mindent: a 2016-os Le Visonta 24 órás robogóverseny, nevével ellentétben nem a visontai Brezova Gokartlandben lesz, hanem a Cegléd melletti Bognár Gokart Parkban. És hogy soha többé ne befolyásolják az eseményt a pályák körüli változások, a versenyt átkereszteltük Totalbike24-re. Rossz érzés kidobni a bejáratott brandet, de így helyes, innentől kezdve nem vállalunk felelősséget semmiféle Lö-vel és Le-vel kezdődő robogóversenyért, sőt, még a La-val kezdődőkért sem. 

A döntést nehéz volt meghozni, a több hónapos szervezést kidobni a kukába, és a nulláról pár nap alatt újra építeni nagyjából lehetetlennek tűnt. Viszont nem igazán volt más választásunk, a visontai pályával kapcsolatos problémákra nem tudtunk mindenki számára megnyugtató megoldást találni.

Elég kevés hely alkalmas itthon egy ilyen verseny helyszínének, hatalmas szerencsénkre a Bognár Gokart Park megfelel minden elvárásnak, és még szabad is volt a verseny hétvégéjére. A cím: 2712 Nyársapát, Iskola dűlő 20. Tehát ide gyertek. Akiknek ez rossz, azoktól elnézést kérünk, de nem volt más választásunk. Időközben maileztünk a csapatoknak, mindegyik visszajelzett, hogy jönnek, szóval gyertek csak versenyt nézni, jó buli lesz. GPS koordináták: N 47.115903 E 19.7572165

Az új helyszín több szempontból jobb is, mint a régi: a 830 méter hosszú pálya (illetve a leghosszabb nyomvonala) rendkívül technikás, igazi kanyardzsungel, tökéletes aszfalttal, ami esőben sem válik korcsolyapályává, és mesebeli környezettel - nem túlzok, olyan mintha egy botanikus kert lenne.

Ezen felül a pálya mindenkinek új lesz, kevesebb előnye lesz a tavalyi csapatoknak, az esetleges illegális tuning pedig még kevésbé fog érvényesülni: még jobban felértékelődik a vezetési tudás, a kitartás és a csapatstratégia.

24 órás robogóverseny tehát lesz, az időpont is marad, csak a helyszín változik.


A napi menetrendben van némi újdonság. A legfontosabb: kicsit később lesz a rajt, a pálya lefixált szombati programjai miatt. Íme a részletek:

Péntek (2016. július 22.)
17:00-tól lehet érkezni a csapatoknak

Szombat (2016. július 23.)
08:00-09:30 - szabadedzés (opcionális, ez hivatalosan nem a verseny része)
9:30-tól - gépátvétel
12:00 - eligazítás
13:30-14:30 - edzés és a rajtsorrend megállapítása
17:00 - rajt

Vasárnap (2016. július 24.)
17:00 - leintés
17:30 - eredményhirdetés

Induló vagy? Akkor ezt olvasd el!

- A paddock a pálya mellett egy mezőn lesz, tehát ha szerelni akartok, valami fóliát le kell terítenetek vagy igénybe vehetitek ingyen és bérmentve a profi szerszámokkal és áramfejlesztővel felszerelt Bahco-szervizpontot (itt lehet tölteni is a mobil eszközöket, folyamatosan felügyelt hely, szerelőponyvával, sátorral).

- Pazar lesz az éjszakai világítás a pályán
- Áram nincs végtelenül. Aki garantált és biztos áramforrást szeretne, hozzon aggregátort. Akinek nincs, nekik lesz a már említett töltőpont a szervizbázisnál, ott lehet laptopot telefont tölteni, felügyelet is lesz ott. Hozzatok sok hosszabbítót és elosztót (mi biztosítunk tíz dugaljat), a többit megoldjuk.
- Büfé lesz, de csak este 8-ig.
- Felértékelődik a háttércsapat munkája főzés terén. Nyílt tüzet nem lehet rakni (ne gyújtsuk már fel az egész mezőt), grillezni, gázrózsán főzni, tárcsán sütögetni viszont nemcsak lehet, de ajánlott is.
- WC lesz.
- Vízvételezési lehetőség lesz. A víz természetesen bevizsgált ivóvíz.
- Csak jelzem, hogy a Le Visontához ihletet adó rendezvényen (Woodstock) se áram, se víz, se WC nem volt. :D

Pár szó a végére

Sziasztok srácok!
Oké, így alakult. Azért-amiért, de ez van. Nem, nem lehetett máshogyan megoldani. Opció volt az is, hogy hagyjuk a fenébe az egészet és utaljuk vissza a pénzt, mert 4-5 nap alatt ezt nem lehet újraszervezni.
De ez nem opció, mert most már csak azért is meg lehet és megcsináljuk. Jobban, mint terveztük, ha kiszakad a belünk és szétreped a fejünk a sok telefonálástól. Ha mindent, de tényleg mindent megteszünk és azt látjuk, hogy nem megy, na majd akkor feladjuk és hátradőlünk, mert mindent megtettünk.
Ez a mi gyerekünk és úgy is állunk hozzá. Elnézést kérünk tőletek az esetleges kellemetlenségekért, de reméljük, megértitek, hogy számunkra legalább olyan fontos, hogy jól érezzük magunkat, mint az, hogy nektek is jó legyen. Nem lesz minden rózsaszín, kicsit más lesz, de a buli mindig olyan, amilyenné azok teszik, akik eljönnek.

Vályi István, Pista
az egyik majom, aki megdöglik azért, hogy ez legyen