TB24: AVL Full Throttle Racing Team

2018.07.26. 14:31

Az AVL-konyha idei ajánlata, EVO-versenyre egy “a’la carter” gyújtó-gyertyafényes vacsora.

A tavalyi bemutatkozójuk után is orvosi kezelésre szorultam, ez idén sincs másként.

A tavalyi verseny kimenetele után empirikus módszerekkel megállapítottuk, hogy az evés jobban ment nekünk, mint a robogóverseny. Így csapatunk arra a döntésre jutott, hogy taktikát vált. Új versenyt indítunk, amiben mi leszünk az egyetlen résztvevők. A terv szerint a csapat gasztro-gépészei a gázmarkolatot gázrózsára, a villáskulcsot villára cserélik. Ellenfeleinkkel inkább a parajtvonalhoz állunk, és EVO-versenyben körözzük le őket, mint a megtett körök számában. Ebben a versenyszámban - egyedüli indulóként- a csapat sikerre van ítélve, a Michelin-csillag garantált.

Előkészületek:

A tavalyi recept egyik összetevője (a génkezelt, érlelésgyorsítós hengerfejes-saláta) miatt a mezőny ételmérgezést kapott, és az éttermünkről rossz értékelést adva a NÉBIH (Lojzi) közbenjárásával megszüntette a tevékenységet. Ezzel megfosztva minket a Michelin-csillag lehetőségétől. Ezt idén nem engedhetjük meg.

Ezen felbuzdulva idei célul tűztük ki, hogy összehozzuk a tökéletes gyújtó-gyertyafényes vacsorát, hogy lefektessük az EVO-verseny alapjait, és a csapatunk nagyevőinek a hírnevét öregbítsük.

A tavalyi, maradék hajtókaralábéból és a dugattyú hüvelyes zöldségből álló főételt, a hengerfejes saláta nélkül próbálta egyik gyakorló anonym pincér tűzre tenni. *(a henger, ellenőrzése után nem került vissza  helyére, és valaki a műhelyben így indított rá a motorra) Ez azonnali katasztrófához vezetett, és az összetevők újbóli piaci beszerzése vált szükségessé.

Hozzávalók:

    • Bio hengerfejes-saláta (1 fej)

    • Extra szűz olajon futtatott főtengelysonka (2 db)

    • Nagy méretű dugattyúhüvelyes zöldségek (51,7 cm3)

    • Fékmarhapofa (2 pár)

    • Grafitos sertészsiradék (5 e.k)

Elkészítés módja: 

A NÉBIH előírásait szigorúan betartva, kuktáink a piacról a legnagyobb dugattyú-hüvelyes zöldséget vették, hogy a főfogás megfelelő kalóriatartalommal rendelkezzen. Ezt követően a már konyhakész alapanyagokat nagy gondossággal dolgoztuk fel, és az évek során jól bevált “Horváth Rozi: Aprilia SR50 workshop manual” útmutatásait követve állt össze a tálalásra kész remekmű. Tálaláskor az idei megmérettetésen is nagy hangsúlyt fektetünk az étel megjelenésére. A megfelelő dressing fontos, ehhez segítségünkre voltak az alábbi alkotóelemek: 

    • Heidenau guargumi: E130/60 R13 + E120/70 R13

    • Kék ételfesték: RAL 5005

    • Kandírozott villany körte: 12V/35W H8 (2db)

    • Nyúzott, kikészített marhabőr (éhenkórászaink megjelenéséért)

Természetesen a kecskeméti felszolgálást megelőzte pár főpróba, önkéntes, kivételes tulajdonságokkal rendelkező, válogatott éhenkórászok közbenjárásával. Ez a Michelin csillag megszerzésének biztos záloga. 

“A’la carter” menü:

Előétel: 

    • résszelepelt grafitos gépzsíros kenyér, motorolajos hallal

Leves: 

    • dugattyúkhúsleves

    • csőtengelytésztás hajtókaralábéleves

Főétel: 

    • forró gépolajon futtatott főtengelysonka, csirkés rizottó motorral, hengerfejes salátával 

    • bécsi szelep, flambírozott dugattyúhüvelyes zöldségekkel, forgácsolt sajttal porlasztva

Desszert: 

    • motortartó bak-lava

    • bocskor-szíjas variátor

    • kipufogódobos torta és turbósrétes

    • rajtrácsos lepény

    • csúsztatott kuplungpalacsina

    • audiós, illetve videjós sütemény

Ajánlott italok: 

    • ‘95-ös évjáratú, 1:50-es Cuvée, egyenesen a százhalombattai MOL-vidékről

    • 2T extra-szűz olíva-motorolaj

    • Csapágyas Pálinka

Akik beleadtak apait anyait/az étel készítői: 

Étteremtulajdonos: Reinitz Zoltán

Bámulatos gyorsasággal tudja megteremteni a szükséges tőkét a konyhai csapat fenntartásához. Kalkulálja a béreket, valamint a borravaló-részesedést. Stratégiai útmutatást szolgáltat a csapat PR tevékenységéhez.

Főszakács: Kasler Péter 

Kukták: Sótér Tamás, Kovács Barna, Tűhegyi László

Boszorkányos ügyességgel válogatják a nagybaniról a legkiválóbb termelői és kézműves alapanyagokat. Ezeket az ételkülönlegességeket Jamie Olivert és Adrian Newey-t megszégyenítő rutinnal állítják össze. Tamás specialitása a nyereg fölött párolt lapocka, valamint a kiegészítők gyors beszerzése.

Éhenkórász #1: Hegedűs Zoltán

A tavalyi konyhai balesete miatt nem tudott részt venni az EVO-versenyen. Csak bölcs rálátásával és végtelen szakmai tapasztalatával tudta ellátni a konyhastúdiót. A guargumi összetételét, hőmérsékletét, abrazív viselkedését és omlósságát értékelte és optimalizálta. 

És tulajdonképpen, ha úgy vesszük, ilyen értelemben, kvázi, igazából, ha úgy tetszik idén az egyik fő éhenkórász szerepét tölti be. 

Éhenkórász #2: Magyar András

Kielégíthetetlen étvágya miatt idén lesz a harmadik nagy EVO-versenye. Tavalyi megmérettetésen a versenyzők közül a 1. Michelin csillagot kapta a csapatban, mohósága miatt. Az összetevők válogatásában és kész étellé formálásában is vállalt szerepet. A tavalyi AVL EVO-verseny óta éttermünk helyi képviselője. A képen éppen egy akkut alapanyag beszerzési feladatot teljesít, egyenesen a nagybaniról.

Éhenkórász #3: Krausz Benceű

A szezon holt időszakában is szorgosan gyakorolja az ételkóstolást. A jelenleginél nagyobb adagokban. Ő felelős jelenleg az EVO-verseny előtti főpróbák megszervezéséért. Ételmérgezésről nem tudunk, de a szorgalma miatt számítunk rá. 

A tavalyi főrendezvényen az egyik legéhesebb éhenkórásznak bizonyult. 

Éhenkórász #4: Kasler Péter

Az AVL EVO-verseny hivatalos séfmestere, egyben háromszori indulója is. A csapatban az alapanyagok és eszközök előteremtéséért felelős. Látható, hogy milyen elszántsággal és mekkora lendülettel szállítja a helyszínre a legfontosabb eszközöket.

Sajtos: Zólyomi Kristóf

Az ő feladata az ételkóstolások, valamint az EVO-verseny során a történések vékony újságcikkekre szeletelése. Az aktív csapattagok közül ő visel egyedül race-inget, és neki van vezetői jogosultsága a Séf-ticar vezetéséhez. Meglehetősen édesszájú, így a kedvenc étele a lekváros face-bookta, amit már az előzetes ételkóstolások során is előszeretettel kínál. A megmérettetés ideje alatt főleg a csúsztatott kupplung-palacsintát részesíti előnyben a bocskorszíjas variátorral szemben. Az audiós és videjós sütemény tálalásában is nagy tapasztalatra tett szert.

Látható, hogy a csapat sokat készült az idei EVO-versenyre, szóval a Michelin csillag garantált! Gyertek, és együnk együtt egy jót! A csapat mindenkinek jó étvágyat, és jó csemegézést kíván!

Támogatók: